Toborzási és interjú technikák

Toborzási és interjú technikák

 

Az elmúlt 7 évben a gazdasági növekedést kihasználva, a foglalkozási rehabilitációt segítő, európai uniós támogatások révén megvalósuló projektek segítségének köszönhetően közel 21.000 megváltozott munkaképességű személy helyezkedett el. Jelenleg országosan mintegy 150.000 megváltozott munkaképességű ember áll munkában, amely jelentős előrelépést jelent az egészségkárosodott emberek foglalkoztatottságában.

2020-ban az Emberi Erőforrások Minisztériuma elindította az „Érték vagy!” programot, melynek célja, hogy minél több munkaadó figyelmét felhívjuk a megváltozott munkaképességű emberek foglalkoztatásának fontosságára, ezzel elősegítve, hogy a foglalkozási rehabilitáció által még több olyan megváltozott munkaképességű ember állhasson munkába, aki szeretne elhelyezkedni.

A munkaadók egy része azonban még ma is aggályosnak tartja, hogy megváltozott munkaképességű személyt foglalkoztasson, mert nem rendelkezik elegendő információval foglalkoztatásukról, kezdve a kiválasztástól, egészen a munkahely esetleges akadálymentesítésének problémájának megoldásáig.

 

Ebből a problémakörből a toborzás és kiválasztás kérdéseinek megoldását segíti elő az alábbi menüpontokban található segédlet.

 

Hogyan érjem el és válasszam ki új MMK-s munkatársunkat?

Bevezető a toborzási és interjú technikákba

Hallássérült személyek interjúztatása

Értelmileg akadályozott személyek interjúztatása

Látássérült személyek interjúztatása

Mozgáskorlátozott személyek interjúztatása

Autizmus spektrumzavarral élő személyek interjúztatása

Beszédfogyatékossággal élő személyek interjúztatása

Pszichoszociális fogyatékossággal élő személyek interjúztatása

Munkakörelemző módszerek

A megváltozott munkaképességű interjúalanyok kompetenciamérése