Regisztráció segédlet MMK személyek számára

Regisztráció segédlet MMK személyek számára

Részletes regisztrációt segítő leirat megváltozott munkaképességű álláskeresők részére

 

Regisztrációt bemutató rövid videó

Az Érték Vagy! Portál egy megváltozott munkaképességű embereknek készült rehabilitációs állásportál. A Portál célja a munkaerő-piaci információkhoz történő hozzáférési szint növelése, ezzel párhuzamosan az egyik fő funkciója a munkaadókkal történő közvetlen kapcsolatfelvétel lehetősége, amelynek hasznlatához regisztrálni szükséges a Portálon.

 


A Portál használatát és a regisztrációt bemutató infografikák:

Az Érték Vagy! Portál álláskeresési funkcióinak (a munkaadók elérhetőségének megismeréséhez és a Portálon keresztül megvalósuló pályázat küldési lehetőség) megfelelő használatához egy több lépésből álló regisztrációs folyamatot kell elvégezni. A Portálon keresztül történő jelentkezésig/pályázat benyújtásig tartó folyamat főbb lépéseit mutatja be az alábbi infografika, mint a regisztráció, profil feltöltése, majd ezt követően álláskeresés, böngészés és végül maga a jelentkezés.

Érték Vagy! Portál használatáról szóló infografika


A regisztráció a Portál felületén a vezeték-, és keresztnév, az e-mail cím megadása, a megváltozott munkaképességről szóló nyilatkozat kitöltése, továbbá az adatkezelési tájékoztató elfogadása után a „Regisztráció” gomb megnyomásával indítható el. Ezt követően a regisztráció véglegesítésének fő lépése van:

  •  Az első részben történik meg a regisztráció megerősítése, amikor az e-mail címére kapott levélben lévő linkre kattintva vissza kell igazolnia az e-mail címe hitelességét, majd egy választott jelszót kell megadnia.
  • Ezt követően, már a Portál felületén belül valósul meg a saját Profil elkészítése. Ennek keretében a Profilt, a munkakereséshez szükséges és javasolt információk megadásával kell feltöltenni, mint egy önéletrajzban.
Érték Vagy! Portálra történő regisztráció infografikája

 


Profil feltöltése

Ha Ön már végzett az előregisztrációval, akkor a Portálra való bejelentkezést követően (azaz a Portálra belépve, amikor a jobb felső sarokban az Ön választott felhasználóneve jelenik meg), a Profil kezelése menüpontban lévő almenükön (lapfüleken) kell végigmennie a regisztráció véglegesítéséhez. Az alábbi képen látható, hogy ezek a lapfülek hol helyezkednek el, amelyeken belül lépkedve adatai és az Önre vonatkozó egyéb információk megadásával kell feltölteni a Profilját. 

A profil feltöltés főbb lépései - Alapadatok | Megváltozott munkaképesség | Munkaerőpiaci felmérés | Álláskeresési paraméterek | Dokumentumok

 

Az 5 lapfül közül az első kettő, az "Alapadatok" és a "Megváltozott munkaképesség" aloldalon a Portál álláskeresésre történő használatához szükséges, kötelező adatokat kell megadnia (* = csillaggal jelölt beviteli mezők). Ennek hiányában nem tud az Önnek tetsztő állásokra jelentkezni, azaz nem tudja a pályázás funkciót használni. Az alábbiakban ezen kötelező adatokról olvashat: 

Alapadatok    1.) Az álláskereséshez szükséges alapvető adatok, főbb munkaerőpiaci információk, profilkép, kompetenciák és erősségek. 
Kötelező adatok: Az előregisztráció során megadott adatokon felül a születési év, nem, irányítószám, legmagasabb iskolai végzettség, számítógép-kezelői ismeretek szintje. A többi mező (munkatapasztalat, szakképzettség és nyelvismeret) a kuka ikonnal eltávolítható, ha azokat nem kívánja megadni. Több mező esetében van lehetőség további adatok hozzáadására is ( a "+" gombbal).

Megváltozott munkaképesség    2.) Az egészségi állapot változásáról szóló komplex minősítésben, vagy határozatban szereplő hivatalos információk. 
Kötelező adatok: Az ellátás típusa, egészségi állapot %-os mértéke, komplex minősítés kategória, mi alapján minősül MMK személynek, a megváltozott munkaképességét alátámasztó dokumentum típusa és annak valamilyen azonosító száma. További adatok, azaz a többi mező kitöltése nem kötelező, ha azokat az adatokat nem kívánja megadni, de pl. a „Munkavégzéshez kapcsolódó egészségi tényezők” megadásra révén tud személyre szabott álláslistát készíteni Önnek a Portál az álláskeresés menüpontra kattintva. (FONTOS, hogy az egészségi állapotára vonatkozó adatok csak részben, az Ön külön, ez irányú hozzájárulása esetén láthatók a regisztrált munkaadók számára). Amennyiben aktív segítői kapcsolatban áll egy tanácsadó személlyel vagy gondnoka van, aki a Portál használatában is tudja támogatni, a listából kiválasztva itt jelölheti meg. 

Amennyiben a fent bemutatott adatköröket megadja, akkor a Portálon történő álláskeresés során, az állásajánlatokat megtekintve megismerhetővé válik a munkaadók elérhetősége, illetve lehetősége lesz az Önnek tetsző állásokra közvetlenül, a Portálon keresztül jelentkezni. Ugyanis a regisztráció fenti lépéseinek elvégzését követően, az adott állásajánlat megtekintése során az oldal legalján lévő "Jelentkezés állásra" gomb aktívvá válik, arra rákattintva pedig lenyílik Önnek a pályázat elküldésére szolgáló felület.

 

További almenük/lapfülek, amelyek nem kötelező adatokat tartalmaznak, de kitöltésük révén növelhető és javítható a sikeres álláskeresés érdekében a Portál által alkalmazott, munkakörsegéd algoritmusok hatékonysága:

3.) Munkaerőpiaci felmérés - Kitölthet egy 19 kérdéses önjellemző kérdőívet, amely a válaszai alapján ajánl Önnek egy munkavállalásra valószínűleg megfelelő munkaerő-piaci szintet, és ehhez társítja azt is, hogy az álláskeresésben milyen szakember segítségét lenne érdemes igénybe vennie.  Ezen felül a kérdőív kitöltése segíthet abban, hogy megfelelő munkaköröket tudjunk Önnek ajánlani a „Munkakör ajánlórendszer” révén. 

4.) Álláskeresési paraméterek - Megadhatja álláskeresési elvárásait, amely segítheti az álláskeresési és szűrés funkciók hatékony működését, pl: milyen jellegű munkát keres, hány órában, lakóhelyétől milyen távol kíván elhelyezkedni, és hogy a regisztrált munkaadók számára elérhetővé kívánja-e tenni Profilját (publikus profilok funkció) így lehetővé téve, hogy az állások böngészésen túl a munkaadók is megkereshessék Önt a megadott elérhetőségeken. Ezen túlmenően itt indíthatja el Munkakörsegéd alkalmazást (munkakör ajánlórendszer), amely különböző munkaköröket ajánl Önnek a Profiljában rögzített információk alapján.

5.) Dokumentumok - Feltöltheti az álláskereséshez szükséges vagy ajánlott dokumentumait, mint például az önéletrajzát, motivációs levelét és egyéb álláskeresési dokumentumait. Amennyiben itt csatolja ezeket, akkor az állásra történő jelentkezés során egyszerűen ki tudja választani a megfelelőt, és ezzel közvetlenül a munkaadók számára küldendő pályázatához tudja csatoln, mint melléklet.


A regisztráción belüli Profil feltöltési folyamat lépéseit és a különböző lapfülekhez tartozó, kötelező(*) és önként megadható adatok az alábbi - üres regisztrációs felületekből készített - pdf-ekből ismerheti meg: Alapadatok -> Megváltozott munkaképesség -> Munkaerőpiaci felmérés -> Álláskeresési paraméterek -> Dokumentumok

 


 

Tanácsok a regisztrációhoz:

 

Jelszó

A jelszó esetében elvárás, hogy minimum 5 karakterből álljon, amely ékezet nélküli betűket és legalább egy számot tartalmaz. Amennyiben elfelejtette a jelszavát, használja a jelszó emlékeztetőt, amely révén a korábban megadott e-mail címére hitelesítő linket küldünk, így új jelszót tud majd létrehozni.

 

 

Iratok

A gördülékeny regisztráció érdekében célszerű előkészíteni a megváltozott munkaképességhez kapcsolódó iratokat, így például az ellátást megállapító határozatot, komplex szakvéleményt, vagy szakhatósági állásfoglalást.

 

 

Regisztráció kitöltése

Bejelentkezést követően a Profilban a regisztráció befejezéséhez az alábbi lapfüleket szükséges, vagy javasolt feltölteni adatokkal:

 

Kötelező mezők

Minden "csillagozott" (*) mező kitöltése kötelező. Piros jelzés látható a beviteli mezőknél, amennyiben valamelyik kötelező adat nem kerül megadásra. A Profil feltöltése részben látható, hogy mely adatok kitöltése kötelező.

 

 

Egészségi állapotra vonatkozó adatok

Az egészségi állapotra vonatkozó adatokat a rendszer azért tárolja, hogy az elérhető kínálatból a lehető legmegfelelőbb állásokat tudjuk Önnek ajánlani. Egészségi állapota, egészségkárosodása (betegségei), vagy a Munkaerőpiaci felmérésben adott válaszai vonatkozásában semmilyen információt nem ismerhetnek meg Önről más felhasználók. Ugyanakkor amennyiben a Megváltozott munkaképesség és Álláskeresési paraméterek lapfülön engedélyezte azt, hogy „Nyilvános profilomban megjelennek a munkakörök betöltéséhez kapcsolódó egészségügyi tényezők” és „Nyilvános profil adataim elérhetőek a regisztrált munkáltatók részére”, akkor abban az esetben a regisztrált, állásajánlatot benyújtó munkaadók láthatják majd az Ön által kiválasztott kizáró-korlátozó tényezők körét.

 

 

Álláskeresés megkezdése

A Portálon történő álláskeresés megkezdéséhez elengedhetetlenül szükséges, hogy a Profil kezelés menüpont alatt található két oldal, az Alapadatok, valamint a Megváltozott munkaképesség csillaggal (*) ellátott mezői maradéktalanul kitöltésre kerüljenek, ugyanis ezek hiányában állásajánlatra jelentkezni nem lehet. Piros jelzés látható, amennyiben valamelyik kötelező adat nem kerül kitöltésre.

 

 

Adatok mentése

Az adatok csak abban az esetben kerülnek rögzítésre, ha az oldal alján található Mentés nyomógombra kattint.

  • Zöld alapon megjelenő "Sikeres művelet végrehajtás" rendszerüzenet esetén sikerült a bevitt adatok elmentése,
  • Piros alapon megjelenő hibaüzenet esetén nézze meg, hogy miért nem engedte elmenteni a rendszer a bevitt adatokat.

 

 

Dokumentumok feltöltése

A Portálra dokumentumot feltölteni (önéletrajz, motivációs levél, végzettséget igazoló dokumentum, stb) kizárólag PDF formátumban lehetséges. Felhívjuk a figyelmét arra, hogy amennyiben Word szövegszerkesztőt használ, úgy a „Mentés másként” funkció használatával lehetősége van PDF formátumban elmenteni dokumentumát.

 

 

Profilkép

Profilképet feltölteni kizárólag JPG, JPEG, GIF, vagy PNG formátumban lehetséges. A profilkép személyesebbé teheti a jelentkezés során használt Profilját, vagy az önéletrajz adatbázisban való szerepléshez használt publikus profilját.

 

 

Felhasználói kézikönyv

Amennyiben segítségre van szüksége, vagy elbizonytalanodik a regisztráció során, kérem tekintse meg a felhasználói kézikönyvet.

 

 

Általános szerződési feltételek

Az Általános szerződési feltéteket a regisztráció végrehajtásával elfogadja és magára nézve kötelező erejűnek ismeri el a felhasználó.

 

 

Állásajánlatok és jelentkezés

Amennyiben végzett az adatok feltöltésével, úgy az Állásajánlatok menüpont alatt látja a meghirdetett állásokat. Figyelje a zöld lámpákat az állásajánlatok bal alsó sarkában, mert minél több zöld lámpát lát, annál valószínűbb, hogy az Ön egészségi állapota és a munkakör megadott feltételei alapján, foglalkozás-egészségügyi szempontból alkalmas lehet az adott állásra. Az állásajánlat kártyájára kattintva megismerheti a részletes feltételeket és elvárásokat és a munkaadó kapcsolattartójának elérhetőségeit.

 

Végül, amennyiben szeretne jelentkezni az állásra, akkor:

  1. az állásajánlat megtekintése során, az oldal alján, a "Jelentkezés állásra" gombra kattintva lenyitható a pályázati felület, ahol
  2. csatolhatja a Profil kezelése/Dokumentumok lapfülön már feltöltött dokumentumait,
  3. személyre szabhatja a kísérőlevelet, majd
  4. a "Jelentkezés elküldése" gombra kattintva elküldheti pályázatát közvetlenül a munkaadó kapcsolattartója számára.

 

 

Az MMK álláskeresői regisztrációt bemutató részletes videósegédlet


A regisztrációt bemutató videó főbb "fejezetei": 
0:40 Előregisztráció, 
1:48 Profil feltöltése, ezen belül:
1:58 Alapadatok
- 3:39 Megváltozott munkaképesség
- 5:06 Munkaerő-piaci felmérés
- 5:50 Álláskeresési paraméterek
7:02 Dokumentumok
7:40 Álláskeresés és pályázat benyújtása

 


Amennyiben elakadna a regisztrációban, kérjük, olvassa el a Gyakran Ismételt Kérdéseket, vagy tanulmányzozza a Felhasználói Kézikönyvet

Munkatársaink az alábbi elérhetőségeken állnak rendelkezésére, amennyiben segítségre van szüksége a Portál használatában: 

  • E-mail cím: evp@nszi.hu
  • Információs vonal: +36-30/682-6371
Vissza