EFOP-1.1.1-15 kiemelt projekt

EFOP-1.1.1-15 kiemelt projekt

Megváltozott munkaképességű emberek támogatása

 

EFOP-1.1.1-15 Megváltozott munkaképességű emberek támogatása projekt logója

„ÉRTÉKES ÉLETEK, MEGVÁLTOZOTT MUNKAKÉPESSÉGGEL”

Az EFOP-1.1.1-15 „Megváltozott munkaképességű emberek támogatása” elnevezésű projekt a megváltozott munkaképességű emberek munkaerő-kínálatának és az őket foglalkoztatni kívánó munkaadók munkaerő-keresletének összehangolását elősegítő, Európai Uniós forrásokból működő, Slachta Margit Nemzeti Szociálpolitikai Intézet által működtetett kiemelt projekt.

Kedvezményezett neve:Slachta Margit Nemzeti Szociálpolitikai Intézet
Konzorciumi partner:Magyar Államkincstár
Projekt címe:Megváltozott munkaképességű emberek támogatása
Projekt azonosító száma:EFOP-1.1.1-15-2015-00001
Támogatás összege:16,96 milliárd forint
Projekt kezdete:2015.12.01.
Projekt befejezési dátuma:2023.04.30

 

A Projekt célja a megváltozott munkaképességű személyek nyílt munkaerő-piaci integrációjának elősegítése, a foglalkoztathatóság javítása és az aktív befogadás, többek között az esélyegyenlőség és az aktív részvétel előmozdítása érdekében.

A Projektben munkatársaink - a 2022.06.30-ig működő tanácsadói hálózat keretében - segítséget nyújtottak az egészségkárosodással élő vagy fogyatékos emberek és a munkaadók számára, hogy ügyfeleink minél gyorsabban megfelelő munkalehetőséghez, a partnereink minél hamarabb jó munkaerőhöz jussanak.

EFOP-1.1.1-15 PROJEKT

MEGVÁLTOZOTT
MUNKAKÉPESSÉGŰ EMBEREK

MUNKAADÓK

 

Szakmai eredményeink közül a legfontosabb, hogy a projekt által biztosított segítségnek köszönhetően, eddig

  • a több, mint 20.000 fős ügyfélkörünkből
  • közel 15.500 főt tudtunk foglalkoztatásba segíteni
  • a közel 4.000 munkaadói partnerünknél.

illetve, hogy

  • a projektből eddig kilépett ügyfelek 52%-a állt munkaviszonyban (vagy dolgozott vállalkozóként) a projektből történő kilépést követő 30 napban.

A 2021. év végén végzett, 15 ezer korábbi ügyfelet érintő (telefonos megkeresésen alapuló) monitoring felmérésünk alapján a projektben (korábban és jelenleg is) résztvevő MMK személyek 56%-a állt foglalkoztatásban.


 

2022-2023:

A Projekt átalakítása miatt a konvergencia régiókban működő tanácsadói hálózat működése 2022.06.30-án véget ért:  
https://ertekvagy.hu/hu/-/megszunt_az_efop111_projekt_altal_mukodtetett_tanacsadoi_halozat

A Projekt keretében a munkaerő-kereslet bővítése érdekében végzett aktív munkaadói kapcsolattartás megszűnt, amely következtében az Érték Vagy! Portálon keresztül megjelenített, MMK személyek által betölthető üres álláslehetőségeket tartalmazó, havi rendszerességgel közzétett megyei álláslisták archiválásra kerültek.

 

A Projekt időtartama 2023.04.30-ig meghosszabbításra került.  Az új időszakban a Projekt - az átalakult szakmai tevékenysége keretében - MMK személyeknek szóló rehabilitációs mentor képzés fejlesztésével és térítésmentes rehabilitációs mentor képzések szervezésével segíti elő a foglalkozási rehabilitáció sikeres megvalósítását: 
https://ertekvagy.hu/hu/-/ingyenes_rehabilitacios_mentor_kepzesi_lehetoseg_mmk_szemelyek_szamara

 


Disszemináció:

 

Foglalkoztatási Jó Gyakorlatok 

Az EFOP-1.1.1-15 kiemelt projekt keretében 2020-ban készült el a munkaadók szemléletformálását elősegítő Foglalkoztatási Jó Gyakorlatok Katalógusa, amelyből mintegy 61 munkáltató MMK munkavállalók foglalkoztatása során szerzett tapasztalatait és jó gyakorlatait ismerhetik meg az érdeklődők. A kiadvány és az abból készült kereshető adatbázis az alábbi linken érhető el: 
https://ertekvagy.hu/jo-gyakorlatok

 

Egészségkárosodás mellett betölthető munkakörök adatbázis

Az EFOP-1.1.1-15 kiemelt projekt (és TÁMOP-1.1.1-12/1 elődprojektje) keretében, a megváltozott munkaképességű személyek foglalkoztatásának segítésével párhuzamosan 9 éve kerülnek szisztematikusan feldolgozásra azok az adatkörök, hogy egy adott egészségi állapotban lévő, bizonyos betegséggel, egészségkárosodással, vagy fogyatékossággal élő emberek milyen munkakörökben tudtak elhelyezkedni. Ezen nehezen összegyűjthető foglalkozási rehabilitációs tudás és ismeret egy tapasztalat megosztásra alkalmas, egyszerű kereső és ajánló rendszerben került megjelentetésre:
https://ertekvagy.hu/bno-feor-kalkulator 

 

Közösségi média:

Az EFOP-1.1.1-15 kiemelt projekt Facebook oldala: https://www.facebook.com/EFOP111

A 2019-es médiakampány keretében készült reklámfilm:

 

Vissza