Foglalkoztatás tervezése

Foglalkoztatás tervezése

 

A „Megfelelő embert a megfelelő helyre” a foglalkozási rehabilitáció egyik legfontosabb alapelve. Ez az elv azon a sokszor beigazolódott elméleten alapul, hogy a megfelelő munkakör megválasztása, vagy a munkakör megfelelő átalakítása még a legnagyobb akadályokkal rendelkező és legnagyobb kihívásokkal küzdő, egészségkárosodott emberek számára is megteremti annak az esélyét, hogy sikeres, eredményes, a szervezetet valóban hozzáadott értékkel segítő munkatárs váljon belőlük.

A megfelelő hely megválasztása a munkaadó döntése, aki a munkakör átalakításával, vagy a munkahely módosításával nagymértékben alakíthatja az alapelvünkben szereplő „megfelelő helyet”, ahol a MMK munkatárs megmaradt képességeit a leginkább ki tudja teljesíteni a szervezet érdekében.

A munkahelyi módosítás egy olyan szervezeti beavatkozás, amelynek célja, hogy a munkakör feltételrendszerét alkalmasabbá tegyük a megváltozott munkaképességű munkavállaló képességei és munkavégzési potenciálja, feladat ellátási lehetőségei szempontjából. A célja, hogy csökkentsük azokat az akadályokat, melyek a megváltozott munkaképességű munkavállalót gátolhatják a legjobb teljesítmény elérésében, a megpályázott állás megszerzésében, illetve a hatékony munkavégzésben.

 

További információk

Munkakör átalakítás

Egyenlő esélyű hozzáférés és akadálymentesítés

Munkavédelem