Két új, innovatív alkalmazás érhető el az Érték Vagy! Portálon

Két új, innovatív alkalmazás érhető el az Érték Vagy! Portálon


Összefoglaló

Újabb két hasznos funkcióval bővült az Érték Vagy! Portálon elérhető, MMK személyeknek, munkaadók, illetve szakemberek által használható szolgáltatások köre.

2022. június 10.

 

 

Az alkalmazások célja, hogy mind az érdeklődő munkaadók számára, mind pedig a megváltozott munkaképességű regisztrált felhasználók, illetve a két fél kapcsolatteremtését segítő szakemberek számára egyaránt segítséget nyújtson a munkavállalásra vagy foglalkoztatásra történő felkészülés, az előzetes ismeretszerzés és tapasztalatgyűjtés során.

 

 

Az egyik újonnan bevezetett alkalmazás, az Egészségkárosodással betölthető munkakörök alkalmazás, amely bemutatja, hogy az adott egészségkárosodás (BNO kód) mellett milyen munkakörök betöltésére nyílt lehetősége az elmúlt 9 évben az EFOP-1.1.1-15, valamint a TÁMOP 1.1.1-12/1 kiemelt projektekben korábban részt vevő megváltozott munkaképességű személyeknek.

Az Egészségkárosodással betölthető munkakörök elnevezésű alkalmazás használatával lehetőség nyílik arra, hogy a projektek adatbázisából nyert historikus adatok alapján megvizsgálják a programrésztvevők által korábban betöltött, így az adott egészségkárosodás (BNO kód) mellett sikeresen betölthető munkaköröket.

Az alkalmazás kialakításának fő célja, hogy

  • a megváltozott munkaképességgel vagy egészségkárosodással élő emberek számára segítséget nyújtson abban, hogy erőt és motivációt merítsenek a hasonló nehézségekkel, hasonló betegségek vagy fogyatékosság mellett állást kereső embertársaik eredményeiből,
  • az információ megosztásával esélyt teremtsen, azaz támogassa az adott betegség vagy fogyatékosság melletti munkavállalást a „másnak sikerült, akkor nekem is sikerülhet” gondolat, mint mozgatórugó mentén
  • szakemberek számára irányt mutasson a célállás(ok) meghatározása során, valamint hozzájáruljon a - hasonló egészségi állapottal betöltött munkakörök ismeretében - a megfelelő álláskeresési stratégia kialakításához.

Ezen összegyűjtött tapasztalatokat egészíti ki a Portálon már tavasz óta elérhető foglalkozások-egészségi tényező alkalmazás, amely módszertani szempontból közelíti meg az egészségi állapot és megfelelő munkakör kérdéskörét.


 

A másik újonnan elérhető alkalmazás az EFOP-1.1.1-15 kiemelt projekt keretében 2020-ban elkészült, a munkaadók szemléletformálását elősegítő Foglalkoztatási Jó Gyakorlatok Adatbázis. Az adatbázis alapjául szolgáló kiadványban 61 munkáltató osztja meg az érdeklődőkkel az MMK munkavállalók foglalkoztatása során szerzett tapasztalatait.

 

A kiadvány tartalmából, az információk célirányos felhasználása érdekében állítottuk össze a Foglalkoztatási Jó Gyakorlatok Adatbázisát, amely több szempontú keresési, leválogatási lehetőséget biztosít a felhasználók számára. A használat során – a munkaadók főbb jellemzőire történő szűrést követően – olyan célirányos találati listát jelenít meg az adatbázis, amely segíthet abban, hogy az érdeklődő munkaadók a hozzájuk hasonló szervezetekre tudjanak fókuszálni a jó gyakorlatok és példák tanulmányozása során, a foglalkoztatásra történő felkészülés érdekében. 

Az oldalon a szűrt, vagy a szűrés nélkül megjelenített munkáltatói kártyákra kattintva megismerhetik a kiadványban szereplő munkaadókat, a foglalkoztatással kapcsolatosan felmerült kérdéseket, esetleges problémákat, valamint a MMK személyek sikeres foglalkoztatása érdekében alkalmazott eljárásokat és megoldásokat, továbbá felvehetik a kapcsolatot a munkaadókkal a közvetlen információ és tapasztalatcsere céljából. 

Az alkalmazás használatát ajánljuk minden megváltozott munkaképességű személyek foglalkoztatását tervező munkaadó szíves figyelmébe a rehabilitációs foglalkoztatás kalkulátorunk, a munkakörökhöz és foglalkozásokhoz kapcsolódó foglalkozás-egészségi tényezők alkalmazás, valamint az MMK személyek foglalkoztatásában jellemző munkakörök részletes bemutatása mellett.

 

Infógrafika az alkalmazásokról
Vissza