Segítség a célállás és keresett munkakör kiválasztásához

Segítség a célállás és keresett munkakör kiválasztásához


Összefoglaló

A mai naptól egy új alkalmazás érhető el az Érték Vagy! Portálon keresztül, ami MMK álláskeresők, szakemberek és munkaadók számára is segítséget nyújthat a megváltozott munkaképességű személyek egészségi állapotának megfelelő munkakör megtalálásához.

2022. January 19. https://ertekvagy.hu/

 

 

Egy új alkalmazás érhető el az Érték Vagy! Portálon keresztül az érdeklődő felhasználók számára. Az alábbi gombokra kattintva nyitható meg a "Foglalkozások egészségi tényezői" módszertani kézikönyv alapján készített munkakör és célállás ajánló online alkalmazás, amely segítséget nyújthat ahhoz, hogy egy megváltozott munkaképességű személy számára az álláskeresés során, a megmaradt képességek és az egészségi állapot alapján – megállapítható kizáró és korlátozó tényezők mellett – milyen munkakörök betöltésére nyílhat lehetőség.

Munkakör alapján történő keresés nyomógombja  

 

Egészségügyi tényezők alapján történő keresés nyomógombja

Kétféle alkalmazást készítettünk:

  • a munkakör alapján történő keresésnél, a megadott FEOR szám, vagy a munkakör nevének megadása alapján, a táblázatban megjelennek, hogy az adott foglalkozás-egészségi szempontok szerint melyek az adott, kiválasztott munkakör kizáró-korlátozó tényezői, amelyek fontos feltételt jelenthetnek a munkakör betöltése során,
  • az egészségügyi tényezők alapján történő keresés esetében fordított logika mentén, az adott MMK személy egészségi állapota, vagy megmaradt képességei alapján kell kiválasztani a kizáró-korlátozó tényezőket, amelyet követően, a munkakörök listázása gombra kattintva megjelennek a betölthető munkakörök.

 

További információk a fenti gombokra kattintva az alkalmazás felületén, illetve a súgóban érhetőek el.

Reméljük, hogy az alkalmazás segítséget nyújt majd a megváltozott munkaképességű személyek számára a megfelelő munkakörök kiválasztásában és megpályázásban, ami a sikeres álláskeresés egyik fontos tényezője a megváltozott munkaképességű személyek esetében.


Az alkalmazás a Foglalkozások egészségi tényezői kézikönyvben foglalt munkakör bemutatások felhasználásával készült. A kézikönyv a FEOR-93 szerkezetét követve 478 foglalkozás leírását tartalmazza 46 féle szempont alapján, ezt fordítottuk át a FEOR-08 munkaköreire.

Foglalkozások egészségi tényezői, OMMK (Budapest, 1998.) Bagó I. – Csonka A. – Csontos A. – Dudás E. – Harasztosi É. – Kukla M. – Poleszák Gyné. – Zelenai J. (Szerk.)

Foglalkozások egészségügyi tényezői aloldal képe
Vissza