Segítség a Baráthegyi Majorságnak

Segítség a Baráthegyi Majorságnak


Összefoglaló

A több mint 250 fogyatékos/megváltozott munkaképességű embert foglalkoztató, 20 éve működő Szimbiózis Alapítvány Baráthegyi Majorsága a rezsiválság következtében nehéz gazdasági helyzetbe került, amely veszélyezteti komplex szolgáltatásaik fenntartását és a Majorság működését.

2022. december 08.

 

#fogyatékosság #akkreditált munkaadók #civil szervezet #szolgáltatás #példamutatás

A rezsiszámlák drasztikus emelkedése miatt nehéz pénzügyi helyzetbe került az Érték Vagy! Díjjal (Az Év Fejlesztő Foglalkoztatója) kitüntetett, akkreditált foglalkoztatóként és szolgáltatóként is működő Szimbiózis Alapítvány és az általa üzemeltetett miskolci Baráthegyi Majorság, amely munkát, lakhatást, foglalkozási rehabilitációs szolgáltatásokat, terápiát és különböző programokat biztosít fogyatékossággal élő és MMK személyek számára. Tevékenységükről korábbi cikkeinkben is olvashattak látogatóink.

Jakubinyi László, az Alapítvány elnöke egy év elején készült interjúban elmondta, hogy „Mi mindannyian azért dolgozunk, hogy segítsük és megkönnyítsük a megváltozott munkaképességű személyek foglalkoztatását azáltal, hogy lehetőségeket teremtünk és biztosítunk nekik. Ma már csaknem 500 fogyatékos személyt családostól segítünk nap mint nap, és 330 embert foglalkoztatunk, akiknek a 80 százaléka fogyatékkal élő, illetve megváltozott munkaképességű.” 

Öt telephelyen működik az alapítvány, ezek közül a Majorságban mintegy száz ember él és dolgozik. A Majorság területén panziót, konyhát, ebéd futárszolgálatot, kertészetet, zöldség- és gyümölcsfeldolgozó, összeszerelő üzemet, sajtkészítő és lekvárfőző tevékenységet is működtetnek az elmúlt évek fejlesztései mentén, kifejezetten MMK munkavállalók foglalkoztatásával.

Korábbi, weboldalukon szereplő közleményük alapján: Az áram, a gáz, az üzemanyag és a takarmány árának növekedése a Szimbiózis Alapítványt is nehéz helyzet elé állította. November 1-től zárva tart a Baráthegyi Majorság. A lakóotthonok és a konyha továbbra is üzemel, a turisztikai szolgáltatások azonban tavaszig biztos, hogy szünetelnek majd. Szintén tavaszig zárva tart a család- és fogyatékosságbarát panzió, az erdei iskola, nem fogadnak csoportokat, lecsökkentik az állatállományt és a sajt- valamint a lekvárüzem is időszakosan bezár. 

Az alábbi, 444 által készített videó riportban Jakubinyi László mutatja be a Majorságot, annak lakóit és munkájukat, a rezsi nagymértékű növekedése által okozott kihívásokat és következményeket, illetve azokat a különböző – drasztikus – intézkedéseket és lépéseket, amelyek révén a rezsiválság által érintett idei évben is megpróbálják fenntartani a különböző szolgáltatásaikat.

 


 
Az Alapítvány weboldalán elérhető hirdetmény alapján:


ÍGY SEGÍTHET:

Sokan értesültek róla, hogy Alapítványunk nehéz helyzetbe került és több megkeresést kaptunk azzal kapcsolatban, hogyan segíthetnének. Mutatjuk:

  • Bankszámlaszámunk: 11600006-00000000-52057508 (Erste Bank)
  • IBAN számunk: HU 05 1160 0006 0000 0000 5205 7508
  • Paypal felületünk: https://szimbiozis.net/paypal
  • Ha cégként szeretnének adományozni, írjanak e-mailt a kommunikacio@szimbiozis.net e-mail címre. Alapítványunk közhasznú szervezet, így a TAO törvénynek megfelelő adományigazolást állít ki az összegről.

Hálásan köszönjük!


Forrás:

  • 444.hu
  • Ashoka
  • HVG
     

 

 

a Baráthegyi Majorság
Vissza