Érték Vagy! Portál az Esély magazin műsorában

Érték Vagy! Portál az Esély magazin műsorában


Összefoglaló

Az M1 televízió csatorna Esély című műsora a 2022.01.15-i adásában kiemelten foglalkozott az Érték Vagy! Portállal, melynek keretében bemutatásra kerültek az oldal egyes funkciói, illetve az adásban megszólalt Daczi Péter, a portál fejlesztéséért felelős munkatárs mellett Fülöp Attila szociális ügyekért felelős államtitkár is.

2022. január 20. https://mediaklikk.hu/video/esely-2022-01-15-i-adas/

 

 

Az Esély magazinműsor jellemzően különböző szociális témákat jár körbe, melyhez remekül illeszkedik a megváltozott munkaképességű személyek munkaerő-piaci boldogulását szolgáló Érték Vagy! Portál. A műsorban megszólal Fülöp Attila szociális ügyekért felelős államtitkár, aki elmondta, hogy 

„…a legfontosabb ezen a területen, hogy azt a hidat létrehozzuk, ahol egy megváltozott munkaképességű ember, aki egyébként akarna dolgozni, és a cég, aki egyébként keresne megváltozott munkaképességű embereket, valahogy összejöjjön.”

Fülöp Attila egyebek mellett hozzátette, hogy a cég és az ember közötti híd felépítésének a 21. századi eszközének létrehozásához kézenfekvő megoldást nyújt az informatika, és ennek megfelelően született meg az intelligens álláskereső portál ötlete.

Érték Vagy! logó

Daczi Péter, a portál fejlesztésével megbízott munkatárs - aki az EFOP-1.1.1-15 kiemelt projekt szakmai vezetője - segítségével bemutatásra kerül a portál alapvető működése, illetve a portál küldetése, valamint a műsorban körüljárásra kerülnek az oldalon elérhető szakmai tartalmak és a portál egyes funkciói.

Daczi Péter elmondta, hogy az oldal népszerűsége és látogatottsága folyamatosan növekszik, ennek megfelelően már több, mint 2500 megváltozott munkaképességű személy, és mintegy 500 munkaadó regisztrált a honlapra, ami a portál 2021. novemberi indulását tekintve a jövőre nézve bizakodásra okot adó eredmény. Hozzátette továbbá azt a külön örömteli eredményt, hogy az oldal körülbelül kéthónapos működése alatt a portál segítségével már 65 megváltozott munkaképességű személy volt képes megtalálni a számára megfelelő munkahelyet.

 

A teljes videó megtekinthető:

 


A Portál használatát segíthetik a mentorok, akik a regisztrációban és az online álláskeresésben tudják támogatni a regisztrált MMK felhasználókat. Amennyiben, mint megváltozott munkaképességű személy segítséget igényel az Érték Vagy! Portál használatához, vagy az álláskereséshez, akkor bátran keresse fel az EFOP irodákat, ahol a tanácsadó kollégák segítséget nyújtanak ezeket a területeken is.

Az EFOP-1.1.1-15 megváltozott munkaképességű emberek támogatása projekt logója

 

Az Esély magazin logója, azaz egy fehér körben az esély felirat.
Vissza