Nemzetközi kezdeményezés keretében támogatják a fogyatékkal élőket a vezetői karrier elérésében

Nemzetközi kezdeményezés keretében támogatják a fogyatékkal élőket a vezetői karrier elérésében


Összefoglaló

A fogyatékkal élők befogadása mellett elkötelezett globális vezérigazgatók legnagyobb hálózata, a Valuable 500 bejelentette a Generation Valuable program elindítását, amelynek célja, hogy felgyorsítsa a fogyatékkal élők lehetőségét arra, hogy a jövő C-szintű vezetőivé válhassanak.

2022. május 31. https://www.hrportal.hu

 

 

Világszerte több mint 1,3 milliárd ember él valamilyen fogyatékossággal, ennek ellenére a Return on Disability szerint a vállalatok csupán 4%-a összpontosít arra, hogy a fogyatékkal élőket is bevonja.

A Valuable 500 januári brit felmérése rávilágított, hogy a munkáltatóknak el kell gondolkodniuk azon, hogyan és hol hirdetnek állásokat, nem elég csak annyit mondani, hogy szívesen fogadják a fogyatékkal élők jelentkezését. Minden toborzási platformnak hozzáférhetőnek kell lennie, és kisegítő technológiával kell működnie.

A most bemutatott Generation Valuable program keretében az 500 tag olyan fogyatékkal élő tehetségeket jelölhet a mentorprogramba, akik C-szintű pozíciók megszerzéséért dolgozhatnak.

A felmérés szerint a vállalatok csaknem kétharmada (63%) nem tudta, hogy szervezetükben hányan tartják magukat fogyatékosnak, és még kevesebben (58%) alkalmaztak olyan politikát, amely aktívan foglalkozik a fogyatékosok befogadásával.

A Valuable 500 egy globális üzleti kollektíva, amely 500 vezérigazgatóból és vállalataikból áll. A kezdeményezést, amelynek középpontjában az etikus vezetés áll, a 2019-es Világgazdasági Fórumon mutatták be, és legfőbb célja, hogy a nagyvállalatok bevonásával lehetővé tegyék a fogyatékkal élők aktív szerepvállalását.

Sam Latif, a P&G vállalati akadálymentesítési vezetője például elmondta: vállalatuk víziója az, hogy termékeit, szolgáltatásait és a munkahelyét a világ 1,3 milliárd fogyatékkal élő embere számára az első számú választássá tegye. Sam, aki maga is vak, a P&G-nél eltöltött 21 éve során számos rendkívül hatásos formatervezést fejlesztett ki a fogyatékkal élő fogyasztók számára

A programnak köszönhetően a C-szintű vezetők betekintést nyerhetnek üzletági stratégiáikban rejlő hiányosságokba, valamint a fogyatékkal élő alkalmazottak és fogyasztók megélt tapasztalataiba a szervezetükön belül és azon kívül. Közben a mentoráltak a C-szintű vezetés szerepköreiben mélyedhetnek el, miközben szakmai fejlődésükhöz szükséges minden segítséget megkapnak.

A programban elsőként résztvevő 75 mentorált kiléte a decemberi Fogyatékkal Élők Nemzetközi Világnapján derül ki.

 

Forrás:
https://www.hrportal.hu/hr/egyre-tobb-fogyatekkal-elot-segitenenek-vezetove-vilagszintu-kezdemenyezes-indult-20220529.html

 

Cikkhez tartozó szimbolikus kép
Vissza