“Dolgozzunk rajta együtt” - Az NFSZ szolgáltatásait bemutató videókampány

“Dolgozzunk rajta együtt” - Az NFSZ szolgáltatásait bemutató videókampány


Összefoglaló

A Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat tavaly indult közösségi média felületein hasznos tartalmak érhetők el az érdeklődő álláskeresők és munkaadók számára. Cikkünk első részében a “Dolgozzunk rajta együtt” kampány keretében készült, a munkaügyi szervezet által nyújtott szolgáltatásokat ismertető kisfilmek kerülnek bemutatásra.

2023. február 16. Instagram - NFSZ

 

#nyílt munkaerőpiac #szolgáltatás #munkaközvetítés #képzés #támogatás

A Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat (NFSZ) Magyarország legnagyobb hálózattal rendelkező, legkiterjedtebb állásközvetítő szervezetrendszere. Ingyenes szolgáltatásokkal, foglalkoztatási programok működtetésével segíti az álláskeresőket, a munkavállalókat és a munkaadókat. Az NFSZ a Kormány foglalkoztatáspolitikájához igazodva segíti a munkaerőpiac hatékony működését, aktivizálja a szereplőket, elősegíti a társadalmi integrációt, az esélyegyenlőséget, valamint egyenlő hozzáférést biztosít mindenki számára. Küldetése a foglalkoztatás elősegítése, bővítése, aktív segítségnyújtás az álláskeresőknek és munkáltatóknak a megfelelő munkahely és a legalkalmasabb munkaerő minél gyorsabb megtalálásában, valamint az ellátások és foglalkoztatási támogatások megállapításában.

A Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat területi szinten működő, kormányhivatalok járási hivatalainak foglalkoztatási osztályai és a kormányhivatalban működő foglalkoztatási főosztály által alkotott munkaügyi szervezete segíti elő a munkaerő-piaci kereslet és kínálat helyi szintű összehangolását, különösen az álláskeresőként regisztrált személyek foglalkoztathatóságának fejlesztése vonatkozásában.  

A munkaügyi szervezet szakmai irányításáért felelős Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat a tavalyi év folyamán indította el közösségi média felületeit. Egy korábbi cikkünkben már bemutattuk röviden a „Legyen oké a munka” munkavédelmi és a munkaügyi tudatosság növelését segítő kampányt. Az ezzel párhuzamosan megvalósított, szolgáltatásorientált segítséget középpontba helyező – közösségi média megjelenést támogató – online kampány során rövidfilmek keretében került sor a munkaügyi szervezet által biztosított, álláskeresőknek és foglalkoztatóknak nyújtható szolgáltatások és támogatások bemutatására és népszerűsítésére.

Az MMK személyek álláskeresési valamint a foglalkoztatási támogatási lehetőségeket taglaló korábbi írásainkban részletesen ismertettük, hogy milyen kompetenciákkal rendelkezik, illetve milyen segítséget lehet igénybe venni a munkaügyi szervezettől az MMK és fogyatékos személyek álláskeresése és foglalkoztatása tekintetében. Jelen cikkünkben a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat Instagram oldalán elérhető imázs-videókampány tartalmait gyűjtöttük össze.


Álláskeresők és inaktív személyek számára biztosított szolgáltatások bemutatása

Visszatérés a munka világába: 

 

Álláskeresés nyugdíjasként:

 

Képzési lehetőségek:

 

Álláskeresési szolgáltatások:

 

További videók:


Munkaadók számára biztosított szolgáltatások

Munkaközvetítés:

 

 

Munkavállalók átképzése:

 

Munkaerő mobilitásának támogatása:

 

A fenti videók hosszabb (1 perces) verziója az NFSZ youtube csatornáján érhető el.

További, írásos információk a munkaügyi szervezet tevékenységéről és szolgáltatásairól az alábbi linken olvashatóak:


Forrás: https://www.instagram.com/nfsz.2022/ 

 

 

Logó: Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat
Vissza