Álláskeresés és munkavállalás

Álláskeresés és munkavállalás

Jelen tájékoztató célja a megváltozott munkaképességű vagy fogyatékossággal élő személyek sikeres álláskeresésének és munkavállalásának elősegítése a megmaradt képességek és egészségi állapot figyelembevétele mellett.

Az alábbi oldalon az elhelyezkedéshez szükséges információkról, álláskeresési módszerekről olvashatnak az érdeklődő megváltozott munkaképességű vagy fogyatékossággal élő álláskeresők, akik az alábbi ismeretek segítségével könnyebben eldönthetik, milyen irányban és hogyan induljanak el, esetleg mely képességek fejlesztésében érdemes gondolkodni a sikeres elhelyezkedés érdekében.

Az egészségkárosodás miatt nem feltétlenül szükséges elvetnie a korábbi tanulmányai során megszerzett ismereteit, azonban néha szükséges, hogy módosítsa, kiegészítse a korábbi tudását, további ismereteket szerezzen, vagy hatékonyabb álláskeresési technikákat alkalmazzon. Abban az esetben, ha egészségromlása vagy képzettsége/végzettsége indokolja, szükségessé válhat akár egy új, a munkaerőpiacon keresett szakma, ismeret elsajátítása is, amely végső soron hozzásegítheti az egészségi állapottal összeegyeztethető és más elvárásoknak is megfelelő állás megszerzésében.

Az önálló álláskeresés mellett fontos felhívni a figyelmet arra, hogy a megváltozott munkaképességű munkavállalók elhelyezkedését segítő különböző programokban, vagy szervezetekben dolgozó képzett tanácsadók és szakemberek elkötelezetten dolgoznak az Önök munkaerő-piaci sikerei érdekében, egy olyan társadalomért, amelyben megvalósulhat az esélyegyenlőség, minden társadalmi szereplő megelégedettségére.

Az alábbi információkkal az elhelyezkedésig tartó úthoz szeretnénk gyakorlati segítséget nyújtani Önnek.

 

Vissza