Szerencsejáték Zrt.

Szerencsejáték Zrt.

A Szerencsejáték Zrt. az állam tulajdonában lévő nemzeti lottótársaság. A cég évről évre elnyeri a legjobb munkáltatói díjakat. A társaság évtizedek óta aktív szerepet vállal a fogyatékosság iránti szemléletformálásban.

A dolgozók 11%-a megváltozott munkaképességű munkavállaló. Ez a magas foglalkoztatási szint egyedülálló a versenypiaci körülmények között működő vállalatok körében.

A cég úgy alakította a munkakörülményeket, a toborzási és kiválasztási folyamatokat, a bér és juttatások, képzések rendszerét, valamint a vállalati kommunikációt és az érdekképviseletek működését is, hogy a megváltozott munkaképességű munkavállalók hosszú távú foglalkoztatása folyamatosan fenntartható legyen.

2003 óta működteti kizárólag megváltozott munkaképességű munkavállalókat foglalkoztató karitatív célú sorsjegy-értékesítési hálózatát országszerte 70 településen A sorsjegy értékesítő hálózatban a munkavállalók túlnyomó többsége a tartós betegek csoportjába tartozik, illetve mozgáskorlátozott. 2014 óta hallássérülteket is alkalmaznak.

A belépési korlát befejezett nyolc általános iskolai osztály és a kereskedelemhez szükséges kompetenciák megléte. Az érdeklődőkkel telefonos és személyes interjút készítenek rögzített szempontrendszer alapján. A próbaidő alatt több alkalommal ellenőrzik az új kollégákat a működési fegyelem betartásáról, illetve kereskedelmi rátermettségükről, szükséges esetben egyéni fejlesztésre is lehetőség van.

A vállalat mind a lottózókban, mind az értékesítő helyeken a munkavállalók egyéni adottságainak megfelelő szintű fizikai akadálymentesítést biztosít. Emellett folyamatos erőfeszítéseket tesz az infokommunikációs- és szoftver akadálymentesítésre is (kontakt jeltolmács szolgáltatás, honlap látássérültek számára történő akadálymentesítése).

A jelentős számú megváltozott munkaképességű munkaerő foglalkoztatásának fenntarthatósága érdekében folyamatosak a fejlesztések, a vállalat további fogyatékos célcsoportok alkalmazására is nyitott. A társaság által megvalósított jó gyakorlatokat nemzetközi színtéren is tovább terjeszti.

 

A jógyakorlatot bemutató rövidfilm ismertetése

A megváltozott munkaképesség jellege: hallássérült, mozgássérült, krónikus beteg

A foglalkoztatás formája: részmunkaidő

 

A film

Szerencsejáték Zrt.

 

Hallássérültek a Szerencsejáték Zrt-nél

 

Szerencsejáték Zrt. - ÉrtékVagy program

 

 

Forrásanyag

https://fbm.hu/wp-content/uploads/2019/04/fogyatkossg-bart-munkahely-elismers_jgyakorlat-gyjtemny.pdf

http://mef.forum.hu/ckfinder/userfiles/files/Jo_gyakorlatok_webre.pdf

https://akadalyugras.hu/jo-gyakorlatok/szerencsejatek-zrt

https://rolunk.szerencsejatek.hu/hu/felelos-foglalkoztatas

https://pestisracok.hu/megvaltozott-munkakepessegu-emberek-foglalkoztatasa-nem-aldozat-ps-interju-szerencsejatek-zrt-karitativ-osztalyanak-vezetojevel/

Vissza