Megváltozott munkaképességű emberek munkavállalását elősegítő pályázat jelent meg

Megváltozott munkaképességű emberek munkavállalását elősegítő pályázat jelent meg


Összefoglaló

2023. június 2-án pályázatot hirdetett a Belügyminisztérium megbízásából a Slachta Margit Nemzeti Szociálpolitikai Intézet „Megváltozott munkaképességű személyek munkaerőpiaci integrációját elősegítő programok támogatása 2023” FOGLALKOZTATÁS2023 címen.

2023. június 06.

 

#foglalkozási rehabilitáció #civil szervezet #szolgáltatás #támogatás #pályázat #NSZI

A pályázati program célja, hogy a megváltozott munkaképességű és fogyatékossággal élő személyek nyílt munkaerőpiaci elhelyezkedését segítse a különböző szolgáltatások támogatása révén. A pályázat keretében június 30-ig van lehetőségük azoknak az akkreditált foglalkozási rehabilitációs szolgáltatóknak, valamint megváltozott munkaképességű, vagy fogyatékossággal élő személyeket tömörítő vagy segítő szervezeteknek, intézményeknek, amelyek legalább 2020. január 1-jétől végzik tevékenységüket. 

A pályázat benyújtásának feltételeiről a Slachta Margit Nemzeti Szociálpolitikai Intézet honlapján olvashatnak bővebben. A pályázatok támogatására rendelkezésre álló keretösszeg 85 400 000 Ft, amelyet a Belügyminisztérium és az NSZI között létrejövő együttműködési megállapodás biztosít, és amelyhez saját forrást nem kell biztosítani a pályázóknak. 

A pályázat keretében többek között lehetőség van különböző rehabilitációs szolgáltatások nyújtására, a célcsoport felmérésére, kompetencia fejlesztésre, valamint képzésre is. Ezen támogatott tevékenységük megvalósítására 2024. május 31-ig van lehetőségük a nyertes pályázóknak. Az elhelyezési indikátor teljesítését elősegíti a pályázat közvetlen célcsoportjára irányuló, megpályázható szakmai tevékenységek körének változatossága. A sikeresen megvalósuló szakmai programok országszerte sok megváltozott munkaképességű és fogyatékossággal élő ember életét teszik teljesebbé a szolgáltatások és a sikeres elhelyezkedés révén. Várhatóan az idén beérkező pályázatok is számos innovatív szolgáltatási elemmel gazdagítják majd a foglalkozási rehabilitációs szolgáltatások palettáját.
 

 

Egy perselybe pénzérmét dob egy kéz.
Vissza