Mentorok is segítik a megváltozott munkaképességűeket a Magyar Postánál

Mentorok is segítik a megváltozott munkaképességűeket a Magyar Postánál


Összefoglaló

A Magyar Posta „Tegyünk Együtt!” programjának keretén belül olyan munkaköröket alakítottak ki a budaörsi Országos Logisztikai Központban, amelyek illeszkednek a megváltozott munkaképességű dolgozók képességeihez, erősségeihez. Ha személyre szabott a munkaköre az egészségkárosodással élő munkavállalóknak egy szervezeten belül, hatékonyabb és célravezetőbb a foglalkoztatásuk - mutatják a tapasztalatok.

2022. szeptember 29.

 

#munkahelyi kihívások #szemléletformálás #megmaradt képességek #mentorálás #munkakörillesztés

2020 decemberében indította el a Magyar Posta a megváltozott munkaképességűeknek szóló „Tegyünk Együtt!” programját, amelynek részeként folyamatosan monitorozzák az ún. Lantegi módszerrel a munkavállalóikat különböző munkakörökben és azokon belüli tevékenységekben. Arra keresik a választ, hogy melyek azok a munkakörök, feladatok, amelyek leginkább megfelelnek a megváltozott munkaképességű dolgozók kompetenciáinak. A tapasztalatok azt mutatják, ha az adott emberhez illesztik az elvégzendő feladatokat, hatékonyabbá válik a munkavégzés. 

Korábban is alkalmaztak megváltozott munkaképességűeket a budaörsi Országos Logisztikai Központban: munkakipróbálási programot hirdettek sajátos nevelési igényű fiataloknak a KézenFogva Alapítvánnyal együttműködve. A program négy hete alatt az SNI-s fiatalok több, a küldemény-feldolgozáshoz kapcsolódó munkafolyamatot is kipróbáltak, amelyek közül az adatrögzítés volt az egyik legtesthezállóbb számukra.

A Magyar Posta Országos Logisztikai Központjában dolgozó megváltozott munkaképességűek sikeres alkalmazásához hozzájárul, hogy mentor foglalkozik velük, illetve azoknak az érzékenyítő foglalkozásoknak is jelentős a hozadéka, amelyeken a vezetők és a munkatársak részt vettek.

A „Tegyünk Együtt!” program hatására az elmúlt egy év alatt 60%-kal nőtt a Magyar Posta MMK munkavállalóinak száma, jelenleg 300-nál is több egészségkárosodott ember dolgozik a társaságnál.
 


A teljes cikket az alábbi linken olvashatják: https://rehabportal.hu/egyenre-szabott-munkakorok-megvaltozott-munkakepessegueknek-a-magyar-postanal/

 

 

Adminisztratív dolgozó a postánál
Vissza