Mentális egészség a munkahelyen: fontosabb, mint valaha

Mentális egészség a munkahelyen: fontosabb, mint valaha


Összefoglaló

Közszolgálati közleményekkel hívják fel a figyelmet az Egyesült Államokban a munkahelyi mentális egészség és a megfelelő munkahelyi légkör fontosságára.

2022. április 07. https://www.whatcanyoudocampaign.org/

 

 

A fogyatékossággal élők mindennapi munkájukkal nagymértékben hozzátehetnek az amerikai vállalkozások tevékenységéhez, illetve tesznek is. Megvan a képességük, hogy sikeresek legyenek a foglalkoztatásban, és megvannak a szükséges készségeik és tehetségük ahhoz, hogy értéket és eredményeket hozzanak munkaadóiknak.

Ebben az üzenetben hisznek a „What can you do?” azaz „Mit tehetsz?” kampány megvalósítói. Az Egyesült Államok Munkaügyi Minisztériumának Fogyatékosságügyi és Foglalkoztatási Hivatala által finanszírozott kampány minden munkavállaló számára támogató és befogadó munkahelyeket mutat be. A megvalósítók olyan szervezetek, amelyek a fogyatékossággal élő és megváltozott munkaképességű emberek munkaerő-piacon való boldogulása érdekében működnek, mint például az Amerikai Fogyatékossággal Élők Szövetsége (AAPD) vagy a Disabilty:IN.

Mit tehetsz?

A „Mit tehetsz?” kampány közszolgálati közleményekből és egyéb médiatermékekből áll, amelyeket televízió- és rádiócsatornákon mutatnak be az Egyesült Államokban. A sorozat részeinek mindegyike a fogyatékossággal élők foglalkoztatási eredményeinek pozitív irányba történő előmozdítására szolgál. Mindezekkel arra ösztönzik a vállalkozásokat és más szereplőket, hogy ismerjék fel a fogyatékossággal élő dolgozók munkahelyi értékeit és a teljes mértékű munkahelyi befogadás előnyeit.

Az alábbi videó könnyen érthető, mégis nagyon hasznos tanácsokat ad a munkahelyi és mentális egészség eléréséhez, illetve a mentális betegséggel együttélő kollégák támogatásához.

 

A videó szövege magyar nyelven:

„Minden ötödik amerikai munkaképes korú ember mentális betegséggel érintett, ami minden munkakörben és szinten előfordulhat. Ahhoz, hogy ez megváltozzon, a kulcs a támogató és befogadó munkahelyi környezet. Ennek eléréséhez mindenki részvételére szükség van.

Hogyan segíthetek?

Felsővezetőként megadhatom az alaphangot egy támogató munkahelyi kultúra számára.

Managerként felajánlhatom az alkalmazottaknak a segítségemet és lehetek alkalmazkodó. Felajánlhatok támogatást, amelyre szükségük van a dolgozóknak, hogy teljesíteni tudjanak a munkában.

A csapatért. És az üzleti sikerért.

Mentális betegséggel élő dolgozóként kérhetem azt, amire szükségem van ahhoz, hogy kihozhassam magamból a legjobbat.

Emlékeztethetem arra a többieket, hogy senki nincs egyedül… és hogy mindannyian profitálhatunk a jó mentális egészséget elősegítő munkahelyekből.”

Egy laptop monitorján a mentális egészség felirat szerepel.
Vissza