Akadálymentesítési nyilatkozat

Akadálymentesítési nyilatkozat

 

A Slachta Margit Nemzeti Szociálpolitikai Intézet elkötelezett amellett, hogy honlapját a közszférabeli szervezetek honlapjainak és mobilalkalmazásainak akadálymentesítéséről szóló 2018. évi LXXV. törvény szerint akadálymentessé tegye.

Ezen akadálymentesítési nyilatkozat a https://ertekvagy.hu/ weboldalra vonatkozik.

 

1. Megfelelőségi státusz

Ez a honlap az alábbiakban felsorolt kivételek miatt csak részben felel meg a közszférabeli szervezetek honlapjainak és mobilalkalmazásainak akadálymentesítéséről szóló 2018. évi LXXV. törvénynek.

 

2. Nem akadálymentes tartalom

Az alábbiakban felsorolt tartalom a következő okok miatt nem akadálymentes:

A 2018. évi LXXV. törvénynek való meg nem felelés:

  • A szövegfelolvasó programok bizonyos esetekben igénylik a TAB gomb mellett a Szóköz (Space) és a Navigációs billentyűk (nyílbillentyűk) használatát a teljes tartalom felolvasásához.
  • Az elfogadott arculat alapján kialakított weboldalon a kontrasztarány egyes aloldalak vonatkozásában nem felel meg a WCAG AA szabvány által elvárt 4.5:1 aránynak.
  • Az álláskeresői regisztrációnál egyes, hozzáadható elemek komponens helyett egyedi gombként kerültek kialakításra annak érdekében, hogy a szövegfelolvasó szoftver képes legyen felolvasni annak tartalmát, annak ellenére, hogy ez nem felel meg a WCAG AA szabványnak.

A tartalom nem tartozik az alkalmazandó́ jogszabályok hatálya alá́:

  • online térképek és térképszolgáltatások, a közfeladat ellátásával kapcsolatos alapvető információk kivételével (Érték Vagy! térkép, egyéb oldalba beágyazott térképek)
  • harmadik fél tulajdonát képező olyan tartalmak, amelyeket nem az érintett közszférabeli szervezet finanszírozott és fejlesztett ki, illetve nem tartozik az irányítása alá (A külső forrásból származó, letölthető PDF formátumú dokumentumok, illetve a beágyazott külső Youtube videók nem garantáltan akadálymentesek).

 

3. Az akadálymentesítési nyilatkozat elkészítése

Ez a nyilatkozat 2021. október 21-én készült, az NSZI által végzett önértékelés alapján.

 

4. Visszajelzés és elérhetőségek

Az akadálymentesítéssel kapcsolatos észrevételek, kérdések az evp@nszi.hu e-mail címre küldhetők meg.

 

5. Végrehajtási eljárás

Az akadálymentesítési ellenőrzés részletes szabályait a közszférabeli szervezetek honlapjainak és mobilalkalmazásainak akadálymentesítéséről szóló 2018. évi LXXV. törvényben foglalt kötelezettségek teljesítése ellenőrzésének részletes szabályairól szóló 162/2019. (VII. 5.) Korm. rendelet tartalmazza.

Ellenőrző szervezet: Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség

Cím: 1134 Budapest, Váci út 35.

Ügyfélszolgálat: +36 1 450 3070, e-mail: ugyfelszolgalat@kifu.hu

 

Ha a visszajelzési eljárásban az értesítést vagy kérelmet benyújtó személy a közszférabeli szervezetek honlapjainak és mobilalkalmazásainak akadálymentesítéséről szóló 2018. évi LXXV. törvény 4. § (2) bekezdése szerinti határidőben nem kap, vagy nem kielégítő választ kap a közszférabeli szervezettől, akkor bejelentése alapján az ellenőrző szervezet akadálymentesítési ellenőrzést végez.

 

Slachta Margit

Nemzeti Szociálpolitikai Intézet

Vissza