Újabb fogyatékossággal rendelkező Barbie baba kerül piacra

Újabb fogyatékossággal rendelkező Barbie baba kerül piacra


Összefoglaló

Az elfogadás jegyében, emellett a minket körülvevő világ gyermekek számára történő reprezentálása céljából egyre több olyan Barbie babát fejleszt ki a gyártó, amely valamilyen betegséggel vagy fogyatékossággal rendelkezik. A legújabb Barbie baba például hallókészülékkel lesz kapható.

2022. június 01.

 

 

A Mattel játékgyártó cég ebben a hónapban adta hírül, hogy kiadja az első fül mögötti hallókészülékkel ellátott Barbie babát, emellett egy lábprotézissel rendelkező babát is bemutat. A sorozat a Fashionistas kollekció részét képezi, amely több mint 175 fajta babát tartalmaz.

„Barbie teljes szívvel hisz a reprezentáció erejében, mi pedig a piac legváltozatosabb babacsaládjának gyártójaként elkötelezettek vagyunk amellett, hogy továbbra is olyan babákat vezessünk be a piacra, amelyek különböző bőrtónussal, testalkattal és fogyatékossággal rendelkeznek, hogy tükrözzék azt a sokszínűséget, amelyet a gyerekek a környező világban látnak.” – mondta Lisa McKnight, a Mattel ügyvezető alelnöke és a Barbie és más babák részlégének globális vezetője. „Fontos, hogy a gyerekek egyrészt lássák önmagukat a termékben, másrészt kezdeményezzenek játékot olyan babákkal, amelyek nem hasonlítanak rájuk, hogy el tudják sajátítani az elfogadást.”

EFOP-1.1.1-15 projekt logójaA Fashionistas termékcsalád 2019 óta tartalmaz kerekesszéket használó Barbie-t. Akkoriban a Mattel azt mondta, hogy ez a baba az egyik legkeresettebb termékük. A cég nemrégiben együttműködött Dr. Jen Richardson audiológussal annak érdekében, hogy a fül mögötti hallókészüléket pontosan tudják bemutatni a babán.

A fogyatékossággal élők Barbie babák kínálatának bővítése mellett idén a valósághű testalkatúak lesznek porondon, és a márka egy vitiligóval rendelkező Ken babát is kiad, amely egy olyan állapot, amelyben a bőr foltokban elveszíti a színét. 

 

A gyártó oldalán egy szülő így jellemezte a terméket:

„Szeretjük ezt a befogadásra tanító babát! Az 5 éves lányom mindig kíváncsivá válik, mikor olyasvalakit lát, aki más, mint ő. Egy ilyen Barbie babáért könyörgött, miután meglátott egy vele egykorú gyereket kerekesszékben. Felcsillant a szeme, amikor megkapta! Imádja, hogy mindenféle alakú, méretű és típusú baba létezik. Nagyon örülünk, hogy a Mattel elkészíti ezeket az inkluzív babákat!”


Forrás:
https://disabilityinsider.com/2022/05/12/misc/barbie-announces-first-doll-with-hearing-aids/

Hallókészülékkel ellátott Barbie baba.
Vissza