Trenkwalder Kft.

Trenkwalder Kft.

Trenkwalder a HR szolgáltatások területén működő nagyvállalat. Minden irodájukban, kirendeltségükön alkalmaznak megváltozott munkaképességű munkatársakat. A megváltozott munkaképességű személyek toborzására és kiválasztására rehabilitációs üzletágat hoztak létre.

Elsősorban egészségkárosodott (krónikus vagy tartós betegség miatt leszázalékolt) munkavállalókat foglalkoztatnak. A kiválasztásuk során a teljes látás, a jó kézügyesség, illetve a csapatban való munka képessége játszik szerepet. Az alkalmazottak körülbelül egyharmada részmunkaidőben dolgozik.

15 fő képzett rehabilitációs koordinátor toborozza, interjúztatja és választja ki a megváltozott munkaképességű munkavállalókat.

A telephelyen dolgozó munkavállalók felé a vállalat rugalmasságot tanúsít, mind az akadályozottságok figyelembevétele, mind a teljesítőképesség kapcsán, ezért egyedi teljesítményértékelés van jelen. A vállalkozás azokat az egyéni igényeket is figyelembe veszi (pl. testvérek együttes foglalkoztatása), amelyek bár néha szokatlanok vagy speciálisak, de a munkavállalók számára kiemelkedően fontosak, nagymértékben növelik a hatékony munkavégzést, a munkáltató részéről ugyanakkor csak némi rugalmasságot igényelnek.

A vállalat nemcsak a telephelyén foglalkoztat megváltozott munkaképességű munkavállalókat, hanem közvetítésükkel, kölcsönzésükkel is foglalkozik.

 

A jógyakorlatot bemutató rövidfilm ismertetése

A megváltozott munkaképesség jellege: krónikus beteg

A foglalkoztatás formája: részmunkaidő, teljes munkaidő

 

A film

 

 

Forrásanyag

https://fbm.hu/wp-content/uploads/2019/04/fogyatkossg-bart-munkahely-elismers_jgyakorlat-gyjtemny.pdf

https://hu.trenkwalder.com/munkaltatoknak/rehabilitacios-uzletag

https://fszk.hu/wp-content/uploads/2018/07/revita_gyak_peldatar_onfoglalkoztatas.pdf

Vissza