TESCO-Global Áruházak Zrt.

TESCO-Global Áruházak Zrt.

Az áruházlánc évek óta megfelel a törvényi kötelezettségnek és 5 százalék feletti létszámban alkalmaz megváltozott munkaképességű kollégákat. A cég tudatosan használja a Fogyatékosság-barát Munkahely brandet a marketingjében a társadalmi felelősségvállalás részeként.

A Tesco 2010-ben elindította a Befogadó Közösség programot, mely lehetőséget teremtett a fogyatékos és megváltozott munkaképességű munkavállalók minél szélesebb körű foglalkoztatására. Az áruházlánc a korábbi vállalásának eleget téve hallássérültek részére is lehetővé tette a pénztáros munkakörben történő munkavégzést.

A kollégák hatékonyabb munkavégzése és minél gyorsabb beilleszkedésének segítése érdekben saját belső képzést hoztak létre „Megváltozott munkaképességű munkatársak beillesztését segítő érzékenyítő tréning” néven, amely a céghez érkező, új belépő munkatársak bevezető képzésének része lett.

A vállalatnál több mint 650 megváltozott munkaképességű dolgozót foglalkoztatnak jellemzően áruházi támogatói munkatársi pozícióban, amelyet kifejezetten számukra hoztak létre. Emellett van közöttük pénztáros, lejárati idő-kontroller, árellenőr, árufeltöltő és újrahasznosítási munkatárs is.

A több országban jelen lévő kereskedelmi vállalat tervei szerint a jövőben tovább bővítik a megváltozott munkaképességű munkavállalók számát, a Megaparkban működő Ajándékkosár gyárukban például létrehoztak egy olyan egységet, ahol kizárólag fogyatékossággal élők dolgoznak.

 

A jógyakorlatot bemutató forrásanyag ismertetése

A foglalkoztatás formája: rész- és teljes munkaidő

 

Forrásanyag

https://akadalyugras.hu/jo-gyakorlatok/tesco-global-aruhazak-zrt

https://trademagazin.hu/hu/a-tesco-ismet-fogyatekossag-barat-munkahely-elismeresben-reszesult/

http://tesco.hu/letoltesek/pdf/TESCO%20Tamogatasi%20Strategia.pdf

https://www.vg.hu/manager-magazin/nem-jelent-gatat-a-megvaltozott-munkakepesseg-1929069/

Vissza