Súlyos balesete után sem hagyott fel a gyógyítással

Súlyos balesete után sem hagyott fel a gyógyítással


Összefoglaló

Gábor Vas megye egyik legkeresettebb állatorvosa. Egymásnak adják a kilincset a rendelőjében a kisállatok gazdái. Mintha semmi nem változott volna. Legfeljebb annyi, hogy lejjebb kell tekinteniük, ha a szemébe szeretnének nézni.

2023. február 01.

 

#egészségkárosodás #kerekesszék #munkahelyi kihívások #elfogadás #példamutatás

Egy éve hatalmasat fordult a vasakaratú sportoló, munkájában elismert férfi élete. Többszörös korosztályos triatlonbajnokként rótta a kilométereket, gyűjtötte a trófeákat. Rendkívüli fizikumát, erejét, kitartását versenyről-versenyre kamatoztatta. Ám elég volt egy apró figyelmetlenség, és eddigi élete 180 fokos fordulatot vett.

Az egyik versenyen kerékpározás közben fékezés nélkül belerohant egy álló teherautóba. A teste szétroncsolódott, életben maradási esélyei csekélyek voltak, napokig lélegezni sem tudott önállóan. Mikor magához tért, akkor szembesült a megváltoztathatatlannal: soha többé nem fog tudni úgy sétálni, futni, szökkenni, kerékpározni, mint azelőtt. Deréktól lefelé lebénult, kerekesszékbe kényszerült. 

Elfogadta, ami vele történt, de a versenyző énje, az akaratereje ugyanúgy vitte előre, mint korábban: visszatért a rendelőbe, gyógyítani. Segítséggel ugyan, de ismét ő lett az elkeseredett gazdik támasza, reménye. Az első időben 15 perces műtéteket sem tudott elvállalni a fizikai állapota miatt. De hajthatatlan volt. Heti háromszor gyógytornára jár azóta is, erősíti izmait, edzésben tartja az akaraterejét. Ha sportolni támad kedve, „kerekezik” egyet. Rója az utcákat kerekesszékével, munka közben 15 percenként saját testsúlyos karhajlításokat végez. Mára újra teljes a műtéti, gyógyítási repertoárja és saját bevallása szerint az élete is. 

Minden megváltozott és mégis, semmi sem. Fejben összerakott, testben erős, akaratban nincs hiány. Maradt, ami volt: teljes értékű ember, férj, apa, lelkiismeretes állatorvos és leküzdhetetlen sportoló.

 

 


Forrás:

 

 

Gábor, a mozgássérült állatorvos
Vissza