Sikertörténet lett a megváltozott munkaképességű személyek foglalkoztatását segítő toborzónap Miskolcon

Sikertörténet lett a megváltozott munkaképességű személyek foglalkoztatását segítő toborzónap Miskolcon


Összefoglaló

A Miskolci Foglalkoztatási Paktum évek óta évente több alkalommal szervez toborzónapot az állást keresők segítése érdekében. Így volt ez 2021. szeptember 2-án is, amelyre ez alkalommal kifejezetten megváltozott munkaképességű álláskeresőket vártak. Az eltelt félév bizonyította: a toborzónap igazi sikertörténetté vált.

2022. március 16. Miskolci Foglalkoztatási Paktum

 

 

A rendezvényen összesen 12 cég képviseltette magát, nemcsak a védett foglalkoztatói területről, hanem több olyan cég is érkezett, akik nyitottak a célcsoport foglalkoztatására. A rendezvény rendkívül népszerű volt, közel 100 érdeklődő jelent meg, a visszajelzések alapján körülbelül 24 fő sikeres felvétele történt meg. A résztvevő cégek visszajelzései önmagukért beszélnek:

A Szimbiózis Alapítvány rehabilitációs akkreditációs tanúsítvánnyal rendelkező munkáltatóként összesen 122 fő megváltozott munkaképességű személyt foglalkoztat, főként 4 és 6 órás munkaidőben. A toborzó napon történt jelentkezéseket követően 4 fő került felvételre konyhai kisegítő, takarító és karbantartó munkakörökre. „Szervezetünk a jogszabályi előírásoknak megfelelően, több éves szakmai tapasztalattal és az előírt végzettségekkel rendelkező rehabilitációs tanácsadót és mentort alkalmaz a rehabilitációs célú foglalkoztatás sikeres megvalósítása érdekében.” – felelte kérdéseinkre az alapítvány munkatársa. Ezenkívül igény esetén személyi segítőt és az akadálymentes munkavégzéshez szükséges eszközöket is biztosítják a könnyebb beilleszkedés érdekében. „A Paktumszervezet által működtetett munkaerő-piaci iroda jelentős segítséget nyújt a hátrányos helyzetű célcsoporti tagok munkavállalásának elősegítésében. A szervezett rendezvények, programok nagyon színvonalasak és eredményesek voltak.” – értékelte a Paktumiroda működését a HR szakember.

Az Ongropack Kft. is sikerrel zárta a toborzó napot, összesen 10 fő került felvételre több különböző munkakörben, pl. gépkezelőként, csomagolóként, telepőrként, de higiéniai munkatársat és minőségügyi előadót is sikerült a rendezvényen találniuk. A cégen belül az egész munkahelyi légkörre pozitív hatást gyakorol az egészséges és a megváltozott munkaképességű foglalkoztatottak szinergiája; gördülékenység, tolerancia és példamutatás jellemzi a közös munkát. A részmunkaidő mellett belső érzékenyítő tréninggel, mentorral, plusz pihenőnapokkal és a HR részleg felől egyedi személyes kapcsolattartással segítik beilleszkedésüket - tájékoztatott Nagy Endre, a cég HR és kommunikációs menedzsere. „Az álláskeresők és foglalkoztatók egymásra találásában nagy segítséget nyújtó Paktumiroda szolgáltatásai valódi hozzáadott értéket teremtenek” – tette hozzá.

A Prohuman 2004 Kft. fő profilja a munkaerő-kölcsönzés és közvetítés, de ezen felül hosszú ideje elkötelezettek a megváltozott munkaképességű munkavállalók foglalkoztatása mellett.  Az országosan csaknem 400 főt alkalmazó vállalat a toborzó napon elsődlegesen az újonnan nyílt Esélyteremtő Call Centerébe keresték munkavállalóikat, ahova 6 fő felvétele történt meg. „Nagy örömünkre szolgált, hogy nem csak call center munkatárs és irodai adminisztrátor, hanem még belső tréner, valamint frissítő masszőr kollégát is sikerült alkalmaznunk a rendezvény eredményeként.” – számolt be a rendezvény sikereiről Lelovics Rita, aki rehabilitációs toborzó mentorként erősíti a céget. Az egészséges munkahely kialakítására nagy hangsúlyt fektettek, különböző segédeszközöket, például állítható székeket, lábtámaszt és deréktámaszt is biztosítanak az alkalmazottaknak, emellett 2021 decemberétől ingyenes frissítő masszázs szolgáltatást is igénybe vehetnek a munkatársaik. „Határozott tapasztalatunk, hogy egy ilyen helyzet megfelelő érzékenyítés és moderáció esetén kölcsönösen előnyös mindkét csoport számára.” – tudtuk meg a mentortól, aki legfőbb prioritásként az önbecsülést, inspirációt, a társak segítését és a megnövekedett motivációt emelte ki.

A Miskolci Foglalkoztatási Paktum tanácsadói széleskörű segítséget nyújtanak a munkaerőpiac összes szereplője számára. Az irodával együttműködő cégeket elsősorban szakmai rendezvényekkel, workshopokkal, szakmai segédanyagok elkészítésével támogatják. Az ingyenes szolgáltatások mellett az álláskeresők és foglalkoztatók közötti kapcsolatfelvételt is segíteni tudja a partnerhálózatán keresztül a Paktum, amelynek ügyfélszolgálati irodája a miskolci Széchenyi utca 60. szám alatt vár minden álláskeresőt.

Egy kerekesszékes személy is részt vesz a miskolci toborzónapon.
Vissza