Rezsivédelem a fogyatékossággal élő embereknek

Rezsivédelem a fogyatékossággal élő embereknek


Összefoglaló

A fogyatékossággal élő személyek által használt tárgyi eszközök energiafogyasztása után az érintettek kedvezményre jogosultak. A kedvezmény pontos mértékéről és igénylésének menetéről kormányrendelet határoz majd.

2022. július 22.

 

 

A Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége a rezsicsökkentéssel kapcsolatos kormányintézkedésekről való sajtóértesülések nyomán Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszterhez fordult annak érdekében, hogy a fogyatékossággal élő emberek mentesüljenek a rezsicsökkentéssel kapcsolatos intézkedések alól. 

Kovács Ágnes, a MEOSZ elnöke felhívta a kormány figyelmét arra, hogy a fogyatékossággal élő emberek által használt életvitelt segítő eszközök működtetése létkérdés, az életfunkcióik, úgy mint a légzés, a testhőmérséklet fenntartását biztosítani kell. Az elnök asszony azt kérte, hogy az érintettek átlag fogyasztás feletti áram és gáz felhasználása esetén ne kerüljön sor piaci ár bevezetésére.

Az érdekvédelmi tevékenység célt ért, a kormány az egyes egyetemes szolgáltatási árszabások meghatározásáról szóló 259/2022. (VII. 21.) Korm. rendeletében a fogyatékossággal élők számára további kedvezményekről döntött. A rendelet, amelynek a 13. §-a vonatkozik a fogyatékossággal élő emberekre, a Magyar Közlöny 2022. július 21-én megjelent, 121. számában olvasható.


Forrás:
http://www.meosz.hu/blog/a-meosz-elerte-hogy-rezsivedelmet-kapnak-a-fogyatekossaggal-elo-emberek/?fbclid=IwAR0F_z6ZZJ1xZPzytQkAzSpxcMCF3GNnbm3Na8uGN4zbdIeoB6lyqrrcXug
 

Gáztűzhely lángja.
Vissza