Redo Fashion: szabászati maradékokból tervez szuper dolgokat egy új magyar cég

Redo Fashion: szabászati maradékokból tervez szuper dolgokat egy új magyar cég


Összefoglaló

Így harcolnak a fast fashion ellen. Ráadásul a termékeket megváltozott munkaképességű emberek készítik el, így rajtuk is segítenek.

2022. február 10. www.szeretlekmagyarorszag.hu

 

 

Kiosztották az idei Social Impact Award díjait. A döntőbe jutott tíz ötlet közül hárman nyertek egyenként 1500 eurós támogatást, illetve egy 1000 euró értékű közönségdíjat is átadtak. Az utóbbit a Redo Fashion nyerte el, amely szabászati maradékokból tervez kollekciókat.

A Redo Fashion egyik fő célja, hogy megváltozott munkaképességű embereken segítsen.

"Termékeinket szabászati maradékokból tervezzük meg, majd egy varrodában megváltozott munkaképességű emberek készítik el a darabokat. Ez fontos volt nekünk, mert termékeink által szerettünk volna számukra munkalehetőséget biztosítani és ezáltal embereken segíteni” - mondja Horváth Bori ügyvezető igazgató.

A kezdeményezés iskolai ötletből indult, jelenleg a Redo csapata hat főből áll. Bori mellett még a cég tagjai: Radványi Dina pénzügyes, Bellai Zorka Hanna PR-os, Szirovatka Petra és Nej Nóra social media felelősök, illetve Erdei Benjamin videós.

"Évfolyamtársak vagyunk az Alternatív Közgazdasági Gimnáziumban. Ebben az iskolában tizedikben lehetőség van céget alapítani. Iskolai vásáron be lehet mutatni a termékeket, ahol egy mentor is segítségünkre van. Innen indult az ötlet. Közösen dolgoztuk ki a projektet és az irányvonalakat."

Jelenleg a Tű Cérna Szeretet nevű varroda készíti a kiegészítőket, amelyeket a cég a pandémia okozta korlátozások miatt nem tudott vásárokon értékesíteni, így online kezdtek árusítani.

A Redo Fashion termékei a szabászati maradékokhoz alkalmazkodva egyediek, amivel főleg a fiatalokat célozzák meg.

"A legelső termékeinket két csapattagunk tervezte, de ma már Rajcsányi Edit tervezővel dolgozunk rajtuk közösen. Eddig három cég, az YKRA, a NOVE Designs valamint a Dorawyn adott nekünk megmaradt anyagokat. Olyan dolgokat tervezünk, amiket mi is szívesen hordanánk."

A táskák, hajgumik, halászsapkák nem öncélúan készülnek, a fiatalok olyan céget szerettek volna csinálni, amely valamilyen társadalmi problémára reflektál.

"Kis lépésekben próbáljuk jobbá tenni a világot. Láttam egy filmet a fast fashion működéséről, és foglalkoztatott a téma. A többiek hasonlóan gondolkodnak, ezért ez egy közös cél. A jövőben szeretnénk kisebb design boltokba bejuttatni az egyedi tervezésű darabokat, amiről már folynak a tárgyalások. Most jön ki egy kollekciónk, majd karácsonykor a második, tavasszal pedig már újabb darabokkal szeretnénk előrukkolni."

 

Forrás:

A tartalmat a www.szeretlekmagyarorszag.hu engedélyével tettük közzé. Az eredeti cikk megtalálható a következő linken:

https://www.szeretlekmagyarorszag.hu/jovo/redo-fashion-szabaszati-maradekokbol-tervez-szuper-dolgokat-egy-uj-magyar-ceg/

Redo Fashion munkája a képen
Vissza