5,5 milliárd forint plusztámogatás a megváltozott munkaképességűeket foglalkoztatóknak

5,5 milliárd forint plusztámogatás a megváltozott munkaképességűeket foglalkoztatóknak


Összefoglaló

Plusztámogatásként 5,5 milliárd forintot kapnak a megváltozott munkaképességűeket foglalkoztató cégek - jelentette be Fülöp Attila, a Belügyminisztérium gondoskodáspolitikáért felelős államtitkára kedden Budapesten, az akkreditált foglalkoztatókkal folytatott egyeztetés után.

2023. március 08. MTI

 

#akkreditált munkaadók #védett foglalkoztatás #Fülöp Attila #Érték Vagy! Program #gondoskodáspolitika

Fülöp Attila hangsúlyozta: "kiszámíthatatlan világban élünk", amely tele van veszélyekkel; a kormány elkötelezett abban, hogy biztonságot hozó lépéseket tegyen.

Azokat a gazdasági és gondoskodáspolitikai értékeket, amelyeket eddig "kivívtunk, megőrizzük" - szögezte le a politikus.

Hozzátette: a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatása is ilyen érték, és komoly előrelépés, hogy az elmúlt tizenkét évben jelentősen emelkedett a foglalkoztatási ráta ezen a területen, 18-ról 44 százalékra. Tehát már majdnem minden második megváltozott munkaképességű ember munkából tartja el magát, "ezt nem szeretnénk elengedni, ehhez minden támogatást meg fogunk adni" - jelentette ki az államtitkár.

A kormány kiemelten támogatja ezeket a cégeket, a mostani plusztámogatás a bizonytalan gazdasági helyzetben nagyon fontos számukra - hangoztatta Fülöp Attila. Kitért arra is, hogy a tárca "napi kapcsolatban áll az akkreditált cégekkel, amelyek mondhatni misszióként foglalkoztatják a megváltozott munkaképességű honfitársainkat".

Felidézte, hogy az elmúlt években számtalan előrelépés történt ezen a területen. Megemlítette az úgynevezett szociális hozzájárulási adókedvezményt, amit fogyatékossággal élő foglalkoztatottak után lehet igénybe venni, és a kifejezetten a megváltozott munkaképességűek számára készült ertekvagy.hu speciális álláskereső portál elindítását.

Emlékeztetett arra is, hogy tavaly új jogszabály született, amelynek értelmében keresetkorlát nélkül kaphat valaki rehabilitációs vagy rokkantsági támogatást. A továbbiakban is várhatók olyan lépések, amelyek ezt a területet megerősítik - ígérte Fülöp Attila.

Sindel István, a Védett Szervezetek Országos Szövetségének elnöke az eseményen arról beszélt: mintegy tízezer megváltozott munkaképességű ember rehabilitációs foglalkoztatásáról tárgyaltak, és a támogatás emelése biztosítja, hogy 2023-ban is folytatni tudják a foglalkoztatásukat.


A szöveg forrása: MTI
A kép forrása: Facebook

 

 

Fülöp Attila, államtitkár megbeszélése
Vissza