Online mentori tevékenység

Online rehabilitációs mentori tevékenység az Érték Vagy! Portálon!

 

Az Érték Vagy! Portál rendszerében lehetőség van online mentor szerepkörben történő regisztrációra azon MMK ügyfelekkel foglalkozó munkaerő-piaci segítők számára, akik MMK ügyfeleik Portálon történő álláskeresését kívánják elősegíteni. A mentorok az MMK Álláskeresők választása alapján különböző szinteken segíthetik az Álláskeresőt a Portál használata és az álláskeresés során.

Várjuk mindazon munkaerő-piaci és foglalkozási rehabilitációs segítő munkakörben dolgozó szakemberek regisztrációját, akik segíteni szeretnének ügyfeleiknek az Érték Vagy! Portál használatával, annak érdekében hogy támogassák MMK ügyfeleik munkaerő-piaci információ-ellátottságát és elhelyezkedési esélyeik növelését!

Mentori segítség megjelenési lehetőségei az élet több területén

 

 

A mentori tevékenység leírása:

Az MMK Álláskeresők a regisztráció (Profil létrehozása – Megváltozott munkaképesség rész) során dönthetnek arról, hogy az online álláskeresésben támogassa, segítse-e őket egy kiválasztott mentor, akivel a való életben is foglalkozási rehabilitációs, vagy munkaerő-piaci segítői kapcsolatban állnak.

Az Álláskeresők a regisztrált mentorok listájából kiválasztják a mentor személyét, majd bejelölik, hogy a mentor az alábbi különböző jogosultsági szintek közül milyen módon segítheti az

Álláskereső tevékenységét:

 • A portálon tárolt különleges személyes adatait megismerheti, szerkeszti és kezelheti,
 • A mentor a portálon nevében álláskeresésben és állásokra történő jelentkezésben helyette eljárhat.

A teljes körű hozzáférés engedélyezése esetén a mentor javíthatja az Álláskereső profilját és azt követően az Álláskereső nevében bonyolíthatja az állásokra történő jelentkezéseket.

Amennyiben az Álláskereső engedélyezi, hogy nevében a mentor az álláskeresés és jelentkezés során eljárjon, akkor ezzel felhatalmazza a mentort arra, hogy az Álláskereső önéletrajzát, kapcsolódó dokumentumait, illetve a jelentkezéssel az Álláskereső profilját a mentor által megfelelőnek tartott állásokat meghirdető munkaadók részére átadja. A mentor által végzett jelentkezések esetében a jelentkezés formáját és módját egy erre utaló ikon jelzi. A munkaadók így, a mentor által megvalósított jelentkezések esetében is a hozzájuk jelentkező Álláskereső adatainak kezelőjévé válnak.

A mentor szerepkörben regisztrált Portál felhasználóval szemben támasztott feltételek:

 • a mentor foglalkozási rehabilitációs, vagy munkaerő-piaci segítői tevékenységet végez munkája során, ezen tevékenységet is magában foglaló foglalkoztatásra irányuló jogviszonyban áll egy munkaadónál. A munkaadó lehet for-profit, vagy civil szervezet, akkreditált szolgáltató vagy munkaadó, költségvetési szerv vagy bármilyen más jellegű szervezet is.
 • a mentor csak olyan álláskeresők (ügyfelek) mentorálását végezheti a Portálon, akikkel aktív segítői kapcsolata áll fenn.
 • a mentor a regisztráció feltételeként meghatározott nyilatkozatokat megteszi és a szükséges dokumentumokat az evp@nszi.hu e-mail címen benyújtja.

 

A mentori regisztráció folyamata:

 1. A mentorként regisztrálni kívánó felhasználó az evp@nszi.hu e-mail címre, a Portál adminisztrátora részére megküldi az alábbi dokumentumokat:
  a) mentori nyilatkozat (benne a Portálon mentorálni tervezett ügyfelek listája)
  b) munkaszerződés*, vagy egyéb foglalkoztatásra irányuló jogviszonyt igazoló dokumentum.
   
 2. A Portál adminisztrátora ellenőrzi a mentori nyilatkozat tartalmát és a munkaszerződést.
   
 3. A Portál adminisztrátora rögzíti a mentor adatait az Érték Vagy! Portálra.
   
 4. A folyamat végén az adminisztrátor válasz e-mailben tájékoztatja a mentort a regisztráció jóváhagyásáról.

 

Letölthető dokumentum: mentori nyilatkozat

* A munkaszerződésből minden olyan adat és információ kitakarható, amely nem szükséges a mentori tevékenység végzésének igazolásához. 

 

Vissza