Munkaadói kihívások felmérése

Munkaadói kihívások felmérése


Összefoglaló

Mi jelenti a megváltozott munkaképességű személyek foglalkoztatásához kapcsolódó legnagyobb kihívást a munkáltatók számára? - áll a Salva Vita Alapítvány felmérésének fókuszában.

2022. október 10.

 

#munkaerőpiac#munkahelyi kihívások#szemléletformálás#kutatás

A Salva Vita Alapítvány 1993 óta segíti a fogyatékossággal élő, megváltozott munkaképességű személyek munkavállalását, munkaerő-piaci integrációját annak érdekében, hogy minél teljesebb életet élhessenek, és tevékeny tagjai lehessenek a társadalomnak.  Az alapítványi munka során kiemelt figyelmet fordítanak a foglalkoztatók támogatására is. Többek között segítenek megállapítani, hogy mennyire felel meg a munkaadó a megváltozott munkaképességű emberek foglalkoztatási feltételeinek, szemléletformáló vállalati programokat szerveznek, és segítséget nyújtanak a rehabilitációs munkaerő-közvetítéshez.


A közelmúltban elindítottak egy munkaadói felmérést, melynek célja azon kihívások feltárása, amelyeket a megváltozott munkaképességű személyeket alkalmazó munkáltatók tapasztalhatnak meg a rehabilitációs foglalkoztatás terén. 

A kutatáshoz egy rövid, két-három perc alatt megválaszolható kérdőívet állítottak össze. A kérdőív ezen a linken érhető el. 

A kitöltők hozzájárulnak ahhoz, hogy az alapítvány a foglalkoztatók aktuális jelzéseire reagálva, a lehető legnagyobb hatékonysággal segíthesse az MMK-s munkavállalók alkalmazására nyitott munkaadókat.

A kutatás eredményéről az alapítvány hírlevelében nyújtanak tájékoztatást.
 


 

 

A képen grafikonok és egy tanulmány szerepel.
Vissza