Megújult a Munka-Kör Alapítvány a Hallássérültekért jótékonysági webáruháza

Megújult a Munka-Kör Alapítvány a Hallássérültekért jótékonysági webáruháza


Összefoglaló

Megújult és újra megnyitott a Munka-Kör Alapítvány a Hallássérültekért jótékonysági webáruháza, amit fogyatékkal élő munkatársaik fejlesztenek.

2022. április 27. MTI/OS

 

 

A webáruház különlegessége, hogy teljes egészében a civil szervezet fogyatékkal élő munkatársai készítik: az itt kapható termékek előállításától kezdve a webszerkesztésen át a termékek kiszállításáig.

A jótékonysági webshopban rendkívül dekoratív és funkcióikban is kiválóan helytálló kézműves termékek kaphatók; a bevételt teljes egészében a Munka-Kör Alapítvány a Hallássérültekért működtetésére fordítják. Akik ezeket a termékeket készítik, látássérültek, hallássérültek vagy mozgássérültek; sokszor nem is tudnak kimozdulni és elhagyni az otthonukat.

Az ötletet részben a koronavírus-járvány okozta bezártság szülte. Előtte számos kézműves vásárra jártak az alapítvány fogyatékkal élő munkatársai és segítőik; ez a lehetőség aztán a lezárások miatt megszűnt. Ekkor felkerestek egy magyar webshopmotor-fejlesztőt, az UNAS Online Kft.-t - tőlük adományként megkapták a webáruház keretrendszerét.

Ahogy az alapítvány kreatív csoportjának vezetője, Kiss Bernadett nyilatkozta: "Számunkra a kreatív alkotás nem csak időtöltés. Ez a kreativitás megélése az élet olyan területein, amelyet a hallássérültség nem befolyásol. Sérültek lettünk és vagyunk, de életünknek új célokat adhatunk. Ahogy a termékeink, úgy mi is újra hasznosulunk."

A webáruház a Munka-Kör Alapítvány a Hallássérültekért honlapjáról, a piros színű "WEBSHOP" feliratra kattintva érhető el, vagy ezen a linken.

Színes nyaklánc egy hölgy nyakában.
Vissza