Megjelent a Gondoskodás szakmai folyóirat legújabb száma

Megjelent a Gondoskodás szakmai folyóirat legújabb száma


Összefoglaló

A Slachta Margit Nemzeti Szociálpolitikai Intézet szakmai folyóiratának legújabb lapszámában a foglalkozási rehabilitáció, illetve az Érték Vagy! Portál témakörében is izgalmas cikkek olvashatóak.

2022. július 20.

 

 

Az Slachta Margit Nemzeti Szociálpolitikai Intézet (NSZI) által kiadott Gondoskodás című szociális szakmai folyóirat 1. évfolyamának 3. száma jelent meg az elmúlt hetekben.

Az NSZI 2021. őszén indította el a Gondoskodás szociálpolitikai tematikájú szakmai folyóiratot. A rendszeresen megjelenő kiadvány nyitó lapszámában, az NSZI főigazgatója, Dr. habil. Tóth Tibor az alábbi gondolatokkal jellemezte a Gondoskodás küldetését az NSZI tevékenységének bemutatásán túlmenően:
„Fontosnak tartjuk, hogy egyfajta tudásközpontként működjünk, és munkánk disszeminációja érdekében konferenciaszervezői tevékenységet is folytassunk. Intézetünk az ellátásokban dolgozó gyakorlati szakemberek, valamint a területi szakmafejlesztési intézmények munkájának bemutatása és tapasztalatainak közvetítése érdekében egy negyedévente megjelenő szakmai folyóiratot indított útjára a szakszerűség és emberség jegyében.”

Az aktuális lapszámban az alábbi, megváltozott munkaképességű személyek rehabilitációját és munkavállalását érintő alábbi tartalmak kaptak helyet:

  • Kundráth Jolán Ilona: Rokkantság és foglalkozási rehabilitáció
  • Farkasné dr. Gönczi Rita, Reményi Csaba: Esetek a fogyatékosságügyi tanácsadói szolgáltatásban
  • Daczi Péter: Az intelligens rehabilitációs álláskereső platform, az ÉRTÉK VAGY! PORTÁL bemutatása
  • Poroszné Komenda Marietta: A jelnyelv történetének főbb állomásai

 

A folyóirat az alábbi képre kattintva olvasható:

 

 

A korábbi lapszámok az alábbi linkre kattintva érhetőek el:
https://urlap.nszi.hu/gondoskodas-szakertelem-es-emberseg/

A Gondoskodás folyóirat 3. számának borítója
Vissza