KockaCsoki: az első autizmusbarát csokoládé manufaktúra

KockaCsoki: az első autizmusbarát csokoládé manufaktúra


Összefoglaló

2013-ban alakult a társadalmi vállalkozásként működő csokoládé manufaktúra, a KockaCsoki, melyben azt a célt tűzték ki, hogy munkát és jövőképet adjanak autizmus spektrumzavarral élő személyeknek.

2022. január 18. https://www.facebook.com/Kockacsoki; https://www.kockacsoki.hu/

A KockaCsoki különleges hely, nem csak azért, mert prémium minőségű kézműves csokoládékat készítenek, hanem azért is, mert ők voltak az elsők, akik nyílt piaci munkáltatóként, egyben társadalmi vállalkozásként célul tűzték ki, hogy kifejezetten autista fiataloknak, felnőtteknek segítenek a munkára felkészülésben és munkavállalásban. A megalakulás óta eltelt évek alatt sokat fejlődött a szervezet. Folyamatosan bővítették komplex, foglalkoztatást elősegítő programjukat. Legújabb fejlesztésük egy olyan ingyenes, online, könnyen érthető kommunikáció módszerével készült, álláskeresésre felkészítő tananyag, melyet a résztvevők otthonról, saját tempójukban végezhetnek el. A tananyagot a KockaCsoki gyógypedagógus és foglalkozási rehabilitációs szakemberei állították össze és autizmusban érintett tapasztalati szakértők tesztelték. Az online képzési anyag a Slachta Margit Nemzeti Szociálpolitikai Intézet támogatásával készülhetett el. Az autista fiatalok számára kidolgozott online tananyag tájékoztatója itt található.

A különböző programok mellett a KockaCsoki az autista munkavállalók tartós foglalkoztatását is biztosítja. A 2022-es év ebben a tekintetben is újabb változást hozott a szervezet életébe. Immár megváltozott munkaképességű munkavállalókat foglalkoztató akkreditált munkahelyként működve több, mint duplájára növelhették autista alkalmazottaik létszámát. Ha bővebb információt szeretne a KockaCsoki autista fiataloknak szóló programjairól nézze meg az alábbi rövid videót.

Egy doboz tele KockaCsokival
Vissza