Kék Madár Alapítvány (Szekszárd) Hegyvidéki Ízlelő Étterem (Budapest)

Kék Madár Alapítvány (Szekszárd) Hegyvidéki Ízlelő Étterem (Budapest)

Az első Ízlelő étterem Szekszárdon nyílt meg 2007-ben, a Kék Madár Alapítvány kezdeményezésére. Ez az első olyan étterem Magyarországon, amelyben a vezetőségen kívül kizárólag fogyatékos, megváltozott munkaképességű embereket foglalkoztatnak, akiknek ráadásul korábban semmilyen tapasztalatuk nem volt a vendéglátásban.

Az alapítvány célja, hogy a munkaerőpiacon hátrányban lévőknek is munkalehetőséget teremtsenek. (Az ő kérésükre használjuk a fogyatékos kifejezést a fogyatékkal élő helyett.).

"Folyamatosan tevékenykedünk a munkaerő-piacon hátrányos helyzetű rétegek munkalehetőségének megteremtése érdekében, erre való felkészítéssel, képzéssel és szükséges ideig tartó támasznyújtással. Ennek során fogyatékos, megváltozott munkaképességű, alacsony iskolai végzettségű, elavult szakképesítéssel rendelkező, valamint a gyermeknevelés miatt tartósan inaktív személyek elhelyezkedését, munkahelyük megőrzését segítjük. E tevékenység keretében tudásszint felmérést, pályaorientációt, pályakorrekciós tanácsadást, képzési szükségletek felmérését, képzési-, elhelyezkedési tanácsadást, magán-munkaközvetítést, munkaerőpiaci-tréninget, munkahelyi beilleszkedés elősegítését, szükséges munkafolyamatok betanítását, pszichoszociális támasznyújtást végzünk."

A fenti célok elérése érdekében az Alapítvány létrehozta és működteti társadalmi vállalkozását, az Ízlelő a családbarát éttermet.

A szekszárdi Ízlelő sikere után döntött úgy az éttermet üzemeltető Kék Madár Alapítvány vezetősége, hogy a fővárosban is társadalmi vállalkozást indítanak (Hegyvidéki Ízlelő Étterem), ahol magas színvonalú, igényes szolgáltatást nyújtanak kizárólag akadályozott emberek foglalkoztatásával.

 

A film

Ott volt az emberben, hogy hogy néznek rá

 

Ízlelő családbarát étterem - ÉrtékVagy program

 

Ízlelő étterem

 

 

Forrásanyag

http://kek-madar.hu/bemutatkozunk/

https://izleloetterem.hu/hegyvidek/munkatarsaink/#mit-es-miert

https://streetkitchen.hu/szakertunk/megnyilt-a-hegyvideki-izlelo-ahol-csak-megvaltozott-munkakepesseguek-dolgoznak/

https://turizmus.com/szallashely-vendeglatas/megvaltozott-munkakepessegueket-alkalmaz-a-hegyvideki-izlelo-1164462

Vissza