Fokozott veszélyben a krónikus egészségügyi problémákkal küzdők és az idősek a hőhullám miatt

Fokozott veszélyben a krónikus egészségügyi problémákkal küzdők és az idősek a hőhullám miatt


Összefoglaló

A tartós hőhullám komoly kihívást jelent az egész társadalom számára, azonban a krónikus egészségkárosodással élő megváltozott munkaképességű személyek különösen ki vannak téve a hőség hatásainak.

2022. július 21.

 
 

 

Kedden elérte a csúcsot, de akár jövő hét közepéig is elhúzódhat a hőhullám Európában, jelentette be Petteri Taalas, a Meteorológiai Világszervezet (WMO) főtitkára kedden Genfben. A szervezet keddi sajtótájékoztatóján a főtitkár figyelmeztetett arra, hogy a jövőben sokkal gyakrabban jelentkezhet efféle szélsőséges időjárási hullám a klímaváltozás miatt.

HANGSÚLYOZTA, HOGY AZ IDŐSEK ÉS A KRÓNIKUS EGÉSZSÉGÜGYI PROBLÉMÁKKAL KÜZDŐK KÜLÖNÖSEN KI VANNAK TÉVE A HŐSÉG OKOZTA VESZÉLYEKNEK.

Magyarországon a MMK személyek betegség és egészségkárosodás szerinti összetétele alapján a MMK személyek között viszonylag magas a krónikus betegséggel küzdők aránya:

 

A nagy melegben fokozottan ügyelni kell a folyadékbevitelre: egy felnőtt ember ajánlott napi adagja legalább 2 liter, öltözködjenek szellősen és ne feledkezzenek meg a megfelelő napvédelemről sem!

Fülöp Attila, gondoskodásért felelős államtitkár Facebook oldalán bejelentette, hogy Vörös kódot rendeltek el a tegnapi nap folyamán:
 


Forrás:

https://www.portfolio.hu/global/20220719/hohullam-fokozott-veszelyben-az-idosek-es-a-kronikus-egeszsegugyi-problemakkal-kuzdok-557127?fbclid=IwAR1atJEPm8cdpPy84Bv_lhync80dGXRzO-EsHk2Cw6KtGsA4fi-Ib5Ip4TE#

https://www.origo.hu/nagyvilag/20220719-who-het-kozepig-elhuzodhat-a-hohullam-europaban.html?fbclid=IwAR02rEdAZGw3Xcm2fE9nk1IjEI2r9pEC9Q0vtb6iOGDu0qJkGWIWd3-L4wc
 

Homokos tengerparton egy hőmérő.
Vissza