Foglalkozási rehabilitációs hírek Miskolcról

Foglalkozási rehabilitációs hírek Miskolcról


Összefoglaló

Augusztus 16-án rendezték meg a Prohumán „esélyteremtő” call centerének megnyitóját, azt követően, augusztus 23-án megváltozott munkaképességű személyeket foglalkoztató vállalkozások mutatták be tevékenységüket Miskolcon.

2021. szeptember 01.

2021. augusztus 16-án, Miskolcon rendezték a Prohumán „esélyteremtő” call centerének megnyitóját. A call center dolgozói létszáma jelenleg 30 megváltozott munkaképességű személyből áll, de a tervek szerint a munkavállalók száma hamarosan 50 főre bővülhet. A munkakörnyezet kialakításánál kiemelt szerepet kapott az akadálymentesítés, ezáltal olyan eszközök és bútorok állnak rendelkezésre, amelyek a lehető legteljesebb mértékben csökkentik a fizikai megterhelést. Így például állítható magasságú munkaasztalok, derék- és lábtámaszok segítik a speciális ergonómiai szükségleteknek való megfelelést. Az itt dolgozó munkatársak a Prohumán több ezres ügyfélkörét szolgálják ki telefonos ügyfélszolgálatként, vagyis toborzástámogató irodaként fognak működni. 

A megnyitón részt vett Fülöp Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért felelős államtitkára, illetve Veres Pál, Miskolc polgármestere is. Fülöp Attila a kormánynak, a gazdasági szervezeteknek és a munkavállalást segítő projekteknek köszönhető megváltozott munkaképességű személyek foglalkoztatásának bővüléséről és az „Érték vagy” programról beszélt.  Veres Pál kiemelte, hogy az esélyegyenlőség és az egyenlő esélyű hozzáférés napjainkban kulcskérdés, lehetőségeihez mérten az Önkormányzat is igyekszik segítséget nyújtani a fogyatékkal élő és a megváltozott munkaképességű embereket támogató civil szervezetek számára.

Ignácz Béla, a Prohumán társaság ügyvezetője a rendezvényen elmondta, hogy a megváltozott munkaképességű emberek foglalkoztatásának növelése nagy jelentőséggel bír, akár bármelyik vállalatnál lenne mód megváltozott munkaképességűek alkalmazására, aktívabb bevonásuk megoldást is jelenthet az egyre égetőbbé váló munkaerőhiány problémájára, miközben sok ember számára teremt esélyt a munkához jutáshoz.

2021. augusztus 23-án, Miskolcon a Magyar Vöröskereszt Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Szervezete a Kézfogás Klaszter alapító tagjaként szakmai nyílt napot szervezett, ahol a térségben megváltozott munkaképességű személyeket alkalmazó vállalkozások mutatták be az általuk gyártott termékeket, szervezetüket és a megváltozott munkaképességű munkavállalók foglalkoztatásának körülményeit, kihívásait. A rendezvényen Fülöp Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért felelős államtitkára is részt vett, aki beszélt a megváltozott munkaképességű személyek foglalkoztatásának bővüléséről (az elmúlt tíz évben 18 százalékról 44 százalékra nőtt a dolgozó megváltozott munkaképességű emberek aránya) illetve ezen foglalkoztatási forma magyarországi elterjedéséről (4,7 millió dolgozó ember közül mintegy 160 ezren megváltozott munkaképességűek). Fülöp Attila szerint szolidaritási és gazdasági döntés is megváltozott munkaképességű személyt alkalmazni.

 

 

Forrás:

Call Center munkatársai dolgoznak az irodában
Vissza