Csizi Péter: a munka világa mindenkinek szól

Csizi Péter: a munka világa mindenkinek szól


Összefoglaló

A munka világa mindenkinek szól, az nemcsak az egészségeseké - hangsúlyozta a Belügyminisztérium szociális ügyekért felelős helyettes államtitkára pénteken Budapesten.

2022. június 21.

 

 

Csizi Péter az ERFO Rehabilitációs Foglalkoztató Közhasznú Nonprofit Kft. fennállásának 60. évfordulóját ünneplő, a III. kerületi Folyondár Vasas Sport és Táncközpontban tartott rendezvényen közölte: minden embernek joga van a munka világához kapcsolódni, mivel a munka több, mint pusztán pénzkereseti lehetőség.

"A munka mindannyiunké" - hangoztatta, hozzátéve, hogy "erről szól az ERFO hatvan éve".

A helyettes államtitkár, aki korábban a Kézmű-, ERFO-, Főkefe Nonprofit Közhasznú Kft. ügyvezető igazgatója volt, úgy fogalmazott: "mindvégig azon dolgozunk így egy csapatban (...), hogy minél nagyobb számban tudjanak a piacon és a piachoz közel dolgozni a megváltozott munkaképességű munkavállalók".

Csizi Péter kitért arra is, hogy az 1960-ban alapított ERFO fennállásának 60. évfordulójáról azért most emlékeznek meg, mert az elmúlt két évben a koronavírus-járvány miatt nem volt lehetőség együtt ünnepelni.

Nacsa Lőrinc (KDNP) országgyűlési képviselő, a parlament népjóléti bizottságának elnöke a közösségek erősítésének fontosságát is kiemelve arról beszélt, hogy az ERFO nemcsak egy munkahely, üzemek összessége, hanem közösség is. A kereszténydemokrata politikus jelezte, most kezdődik meg a 2023-as költségvetés vitája az Országgyűlésben. Elkötelezettek abban, hogy a következő időszakban is biztosítsák azokat a forrásokat, amelyek a megváltozott munkaképességű emberek foglalkoztatásához szükségesek, és fenntartsák azokat az adókedvezményeket, amelyek megkönnyítik a cégek számára az ő foglalkoztatásukat - fogalmazott. Nacsa Lőrinc további célként jelölte meg a megváltozott munkaképességű emberek foglalkoztatási arányának további növelését is. Egyúttal az ukrajnai háborúra utalva közölte: a cégcsoport munkavállalói "sokszorosan" büszkék lehetnek arra, hogy tudnak segíteni a kárpátaljai magyarságnak és az Ukrajnából menekülőknek.

Az ünnepélyes rendezvényen részt vett a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács (NBT) elnöke Hatala József, korábbi országos rendőrfőkapitány, aki elmondta: az NBT 2013-as megalapítása óta együttműködik a Kézmű-, ERFO-, Főkefe cégcsoporttal, majd reményének adott hangot, hogy e kooperációt a jövőben szélesíteni is tudják.

A jubileum alkalmából többek között sportprogramokat, szűrővizsgálatokat és koncerteket is tartottak.

 


Forrás: MTI
Fotó: MTI/Kovács Attila

A képen Csizi Péter többedmagával az ERFO 60. évfordulójára készített tortát vágja fel.
Vissza