Csaknem 90 filmet láthat a közönség a Magyar Speciális Filmfesztiválon

Csaknem 90 filmet láthat a közönség a Magyar Speciális Filmfesztiválon


Összefoglaló

Csaknem 90 film vetítésével, fotókiállítással, koncerttel és kerekasztal-beszélgetéssel várja az érdeklődőket november 7. és 9. között a Magyar Speciális Filmfesztivál, amely a fogyatékossággal élők mindennapjait igyekszik bemutatni Budapesten az Eötvös10 Művelődési Házban.

2022. november 04.

 

#esélyegyenlőség #szemléletformálás #motiváció #nemzetközi #rendezvény

 

A Közép-Európában egyedülállónak számító tematikus filmes rendezvény célja, hogy a sérült emberek életére, gondolataira és érzéseire irányítsa a többségi társadalom figyelmét - olvasható a szervezők MTI-hez eljuttatott közleményében.

A nyolcadik alkalommal megszervezett seregszemlére 183 filmet neveztek a világ 33 országából. A felhívásra pályázhatott minden fogyatékossággal érintett vagy egészséges alkotó műfaji és témamegkötés nélkül, csupán annyi kitétel volt, hogy a film valamilyen módon kapcsolódjon a sérült emberek világához, és ne haladja meg az egy órás játékidőt. A pályaműveket speciális filmes, parafilmes és független-, professzionális filmes kategóriában várták.

A felkért szakmai zsűri a kreativitásért, a hiteles ábrázolásért, a segítés és a méltóság bemutatásáért osztja majd ki a seregszemle díjait. A zsűriben helyet foglal mások mellett Varsányi Ferenc filmrendező, Radványi Katalin gyógypedagógus, pszichológus, Lovass Tibor, a Helyi Televíziók Országos Egyesületének elnöke és Szabó Bianka fogyatékossággal élő filmes alkotó is.

A fesztivál szervezői a vetítéseken túl a fogyatékossággal élő filmes alkotókról készült fotókiállítással, szakmai kerekasztal-beszélgetéssel, Rákász Gergely orgonaművész koncertjével és Bud Spencer életrajzi filmjének közönségtalálkozóval egybekötött vetítésével is várják az érdeklődőket. A részletes program megtekintéséhez kattintson ide.

 

Forrás: MTI

 

 

 

Magyar Speciális Filmfesztivál képe
Vissza