Átadták a Példakép - Példaképp Díjakat

Átadták a Példakép - Példaképp Díjakat


Összefoglaló

Tíz kitüntetett vehette át az ÉrtékVagy! program részeként meghirdetett Példakép - Példaképp Díjakat pénteken Budapesten, a II. kerületi Pasaréti Közösségi Házban.

2022. március 22. MTI

 

 

Ahogy korábbi cikkünkben is írtuk, a díjat olyan szemléletformáló, másokkal együttműködni tudó szervezetek, cégek vagy személyek kaphatják meg, amelyek, illetve akik a szociális területhez kapcsolódó ügyeket mozdítják előre.

Az elismeréseket Fülöp Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért felelős államtitkára és Gór Csaba, a Fidesz választókerületi elnöke, Budapest 4. számú választókerület fideszes képviselőjelöltje adta át.

Fülöp Attila köszöntőjében az elmúlt kormányzati ciklusok céljának nevezte a gondoskodáspolitika kinyitását. Szociális és gyermekvédelmi kiadásokra 2010-hez képest idén három és félszer több forrás, 1139 milliárd forint jut - közölte.

A közösség- és szolidaritásvállalás mindannyiunk feladata, ebben az államnak, az önkormányzatoknak, a civil szervezeteknek, az egyházaknak és a magánszemélyeknek is szerepük van, azért, hogy azokat, "akik bajokkal küszködnek, minél jobb élethelyzetbe tudjuk hozni" - mondta.

Hozzátette: a két éve indított ÉrtékVagy! elnevezésű kormányzati kezdeményezés célja, hogy összegyűjtse azokat, akik a gondoskodáspolitika területén tenni szeretnének, a díj ezen a területen dolgozóknak bátorítást, "plusz erőt" jelent.

Az ukrajnai háborúról szólva azt mondta, hogy a Híd Kárpátaljáért segélyprogram példátlan összefogást eredményezett. Nagy erőt jelent a hatóságok munkája mellett a civil szervezetek és a jólelkű magyarok menekülteknek nyújtott segítsége - tette hozzá.

Gór Csaba a díjazottaknak és a jelölteknek is gratulálva kiemelte, hogy olyan embereket tüntettek ki, akik valamennyien értéket képviselnek, értékeket adnak át közösségüknek és - mint mondta - mindannyiunknak követendő példát mutatnak.

A kormánypárti képviselőjelölt a többi között Böjte Csaba ferences rendi szerzetest, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány alapítóját idézve úgy fogalmazott: "a szeretet nem jutalom, nem annak kell adni, aki megérdemli, hanem annak, akinek szüksége van rá".

Az elismerést

  • Tóth Erzsébet, a Bélapátfalvai Idősek Otthona és Támogatott Lakhatás intézményvezetője, valamint

  • Buzás Lajos, a Bihari Állami Gondozottak Egyesületének elnöke,

  • Disznós Zoltán, a Divinus Befektetési Alapkezelő Zrt. tulajdonosa,

  • Toponári Gábor, a Fogyatékosok Országos Diák-, Verseny- és Szabadidősport Szövetségének ügyvető elnöke,

  • Bartokos Tamás, az Imre Sándor Szeretetszínház Vonyarcvashegy művészeti vezetője,

  • Ambrus Zsolt, a Lakiteleki Auti Alapítvány kuratóriumi elnöke, továbbá

  • Zalabai Péterné, a Motiváció Alapítvány alapítója, fejlesztési vezetője,

  • Farkas Richárd, az őriszentpéteri Pajta Bisztró séfje, a SVÉT Egyesület tagja, illetve

  • Horváthné Somogyi Ildikó, a Veszprém Megyei ÉFOÉSZ Közhasznú Egyesület, Életlehetőség Nonprofit Kft. elnöke, az ÉFOÉSZ országos alelnöke és

  • Halász Norbert, a Zip Brewhouse Kft. ügyvezető igazgatója vehette át.

A díjat a több száz fogyatékkal élő embert gondozó Lámpás 92 Közhasznú Alapítvány művészei tervezték.

A foglalkozási rehabilitációs szolgáltatást biztosító Motiváció Alapítványról korábbi cikkünkben, illetve honlapjukról is tájékozódhatnak.

 

   

 

 

Példakép(p) díjátadó
Vissza