Akadálymentes nemzeti ünnep

Akadálymentes nemzeti ünnep


Összefoglaló

A Szent István-nap fő rendezvényei fizikailag és infokommunikációsan is akadálymentesítettek lesznek – tájékoztatott Nyitrai Zsolt, a miniszterelnök főtanácsadója.

2022. augusztus 19.

 

 

A fogyatékosügyi érdekképviseletek és Magyarország kormánya között létrejött együttműködési megállapodásnak köszönhetően a szervezők idén is odafigyelnek a speciális szempontokra. 

A Szent István-napi programsorozat a fővárosban 20 helyszínen több mint 100 programelemet kínál – emelte ki Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár. A tartalmas, színvonalas programok mellett a legfontosabb a rendezvények biztonsága, és az, hogy minden magyar méltóképpen ünnepelhessen, beleértve a fogyatékkal élő személyeket is.

A mozgáskorlátozottak alacsony padlós trolibuszokon és autóbuszon utazhatnak, és speciális illemhelyeket vehetnek igénybe a rendezvények helyszínein az alábbiak szerint: 

  • Az ünnepség ideje alatt a helyszín – a Nyugati tér és a Kossuth tér között – alacsonypadlózatú 70-es és 78-as trolibusszal, valamint a 15-ös busszal közelíthető meg.
  • A mozgáskorlátozott emberek számára 3 db speciális illemhelyet helyeznek el a Garibaldi és az Akadémia utca sarkára.
  • A kerekesszékes személyek és kísérőik számára fenntartott kiemelt helyszín a Kossuth téren az Andrássy Gyula lovas szobor és a Parlament épülete között lesz megtalálható.
  • A mozgáskorlátozott személyek részére ülőhelyeket biztosítanak. 
Tűzijáték.
Vissza