Hiteles információk az akadálymentesség területén - Access4you

Hiteles információk az akadálymentesség területén - Access4you


Összefoglaló

Best Impact Award díjra jelölték az Access4you társadalmi célú startup vállalkozást, amely a speciális igényű emberek számára nyújt hiteles és részletes tájékoztatást egyes ingatlanok, helyszínek akadálymentességéről, azáltal, hogy felméri a különböző helyszíneket a saját maga által kidolgozott tanúsítási rendszer alapján.

2022. május 11. Acces4you, Facebook, LinkedIn

 

 

Az Access4you International Kft. indulása 2019-re tehető. A szervezetet Berecz Balázs és Méri Tamás alapítók hozták létre azzal a céllal, hogy tevékenységükkel elősegítsék egy inkluzív, fenntartható és együttműködő társadalmi környezet kialakítását. Feladatunknak tekintik az akadálymentesség előmozdítását, azáltal, hogy a szervezeteket hiteles és részletes, akadálymentességről szóló információ szolgáltatására, valamint az akadálymentesség fejlesztésére ösztönzik. 

 

Kiknek nyújtanak segítséget?

Speciális igényű embereknek, azoknak, akik mozgásszervi, érzékszervi, vagy audiovizuális akadályokkal, kognitív zavarral élnek, amelynek következtében az ismeretlen környezethez nehezen tudnak alkalmazkodni. Az akadálymentesség azoknak a mindennapjait is megkönnyíti, akik babakocsival közlekednek, idősek, vagy egy baleset következtében megváltozik a mozgásképességük vagy érzékelésük.

 

Hogyan nyújtanak segítséget?

Létrehoztak egy mindenki számára ingyenesen hozzáférhető weboldalt, melynek adatbázisában könnyedén lehet keresni az Access4You által akadálymentesnek ítélt helyszínek között. Ha egy fogyatékkal élő személy, vagy egy mozgásában bármilyen formában akadályozott személy el szeretne jutni egy adott ingatlanba (üzletek-ügyfélterek, rendezvényhelyszínek, éttermek, szállodák, bevásárlóközpontok, irodaházak stb.), akkor már indulás előtt tájékozódhat az úti cél akadálymentességéről.

 

Minden ingatlan szerepel az Access4You adatbázisában?

Az adatbázisba csak azon ingatlanok üzemeltetői szerepelnek, akik megbízták az Acces4You Kft.-t, hogy végezzék el az akadálymentességi vizsgálatukat, melynek keretében helyszínbejárás, fotódokumentáció és szöveges értékelés is készül, hogy a weboldalon érdeklődő felhasználók valóban hiteles információkból legyenek képesek tájékozódni.
Az adatbázisban való szereplés mellett kiállításra kerül egy európai tanúsító védjegy is, mely négy kategóriába sorolva (alap, bronz, ezüst, arany) tanúsítja a helyszínek akadálymentességét.

 

Az Access4you szolgáltatásait applikációként is le lehet tölteni a szervezet weboldaláról a személyre szabott, egyszerű keresés érdekében.


A vállalkozás innovatív törekvéseit és sikereit mutatja, hogy felvételre került a The Valuable 500 csoportjába is:

 


Emellett az Access4You a Best Impact Award díj 3 döntőse között is szerepel, amely díjat a pozitív társadalmi vagy környezeti hatást kiváltó cégek (startup-ok) nyerhetnek el:

 

Szavazni itt lehet a támogatott startupra a Best Impact Award díj vonatkozásában: https://wmn.hu/startup-szavazas-2022/

 

Forrás:
https://access4you.io/
https://www.facebook.com/access4you.io/?ref=page_internal
https://www.linkedin.com/company/access4you-io/posts/?feedView=all

 

A szervezet logója
Vissza