MMK-s foglalkoztatás előnyei

MMK-s foglalkoztatás előnyei

Az MMK-s foglalkoztatás előnyei - a foglalkoztatás motivációja és lehetőségei

 

Az elmúlt 10 évben a gazdasági növekedéssel és a munkaerő-piaci fordulattal összefüggésben a megváltozott munkaképességű emberek foglalkoztatási rátája növekedett. Ennek köszönhetően egyre több egészségkárosodással élő ember képes értékteremtő munkát végezni és tud jövedelemből élni.

Jelenleg kb. 150.000 megváltozott munkaképességű ember áll Magyarországon foglalkoztatásban. A megváltozott munkaképességűek esetében mért foglalkoztatási ráta 45%-os mértéke ugyanakkor azt mutatja, hogy akár még több tízezer fővel lenne bővíthető a célcsoport foglalkoztatása, ha a „megfelelő embert a megfelelő helyre” foglalkozási rehabilitációs alapelv egyre szélesebb körben érvényesülne.

Az elmúlt években tapasztalt munkaerőhiány hatásai következtében kiderült, hogy a teljes társadalom foglalkoztatásának bővítése és a gazdaság növekvő munkaerő-igénye csak a munkaerő-tartaléknak számító célcsoportok, köztük a megváltozott munkaképességűek munkába állásának elősegítésével biztosítható. A megváltozott munkaképességű emberek foglalkoztatásának és munkavállalásának bővítése a munkaerő-piac minden szereplőjének érdekében áll. A szereplők közül a munkaadók motivációs rendszerét mutatjuk be az alábbiakban.

A megváltozott munkaképességű munkavállalók foglalkoztatásának előnyei a munkáltatók számára - infografika

​​​

Vissza