TÁJÉKOZTATÓ

Az Európai Unió támogatásával megvalósuló
EFOP-1.9.3-VEKOP-17-00001 „A foglalkoztatási rehabilitáció szakmai folyamatainak fejlesztése”
elnevezésű kiemelt projektről

 

A Slachta Margit Nemzeti Szociálpolitikai Intézet (a továbbiakban: Intézet) által megvalósított az EFOP-1.9.3-VEKOP-17-2017-00001 azonosítószámú „A foglalkoztatási rehabilitáció szakmai folyamatainak fejlesztése” elnevezésű kiemelt projekt (a továbbiakban: EFOP-1.9.3-VEKOP-17 kiemelt projekt) elsődleges célja, a megváltozott munkaképességű személyek integrációjának és életesélyeinek (ezen belül elhelyezkedési esélyeinek) növelése, szolgáltatás alapú fejlesztése, hozzájárulva foglalkoztatásuk élénkítéséhez.

 

A program megvalósítására az Emberi Erőforrások Fejlesztése Operatív Program 1.9. intézkedése keretében az Európai Szociális Alap és a nemzeti társfinanszírozás által biztosított 866 366 122 Ft használható fel.

A projekt keretében kifejlesztésre kerül a megváltozott munkaképességű személyek és az őket alkalmazni kívánó munkáltatók számára szolgáló „Érték Vagy” Foglalkozási Rehabilitációs Portál, mely szintén hozzájárul az ügyfelek munkaerő-piaci integrációjának elősegítéséhez, a munkaerő-kereslet és -kínálat illesztéséhez. Széles körű hozzáférhetősége révén elérhetővé teszi a szükséges információkat és speciális, innovatív szolgáltatásokat a megváltozott munkaképességű személyek vagy bármely érdeklődő, továbbá szolgáltató szervezetek és munkáltatók képviselői számára.

 

A projekt munkatársai egyénre szabott komplex foglalkozási rehabilitációs, és mentori szolgáltatásait Budapesten és Pest megyében élő megváltozott munkaképességű álláskeresőknek biztosítja, melynek keretében segítséget nyújt:

  • a munkaerő-piaci ismereteinek és képességeinek fejlesztésében,
  • az önéletrajzírásban és az állásinterjúra való felkészülésben,
  • munkavállaláshoz kapcsolódó problémáinak és nehézségeinek leküzdésében,
  • az álláskeresésben, a megfelelő munkahely megtalálásában és megtartásában,
  • a betanulásban és a munkahelyi beilleszkedésben.

 

Vissza