Várják a jelöléseket az ÉRTÉK VAGY! díjra!

Várják a jelöléseket az ÉRTÉK VAGY! díjra!


Összefoglaló

ÉRTÉK VAGY! díjat alapított az Emberi Erőforrások Minisztériuma, amelyre 2021. január 5-ig nyújthatóak be javaslatok munkáltató, foglalkozási rehabilitációs szolgáltató, valamint magánszemély kategóriákban.

2021. December 09. https://www.ertekvagykonferencia.hu/

Fülöp Attila szociális ügyekért felelős államtitkár 2021.12.06-án, Kecskeméten tartott sajtótájékoztatón jelentette be, hogy Az emberi erőforrások minisztere által adományozható elismerésekről szóló 26/2016. (IX. 8.) EMMI rendelet módosítása révén 2021-ben megalapításra került az ÉRTÉK VAGY! díj.

Fülöp Attila a kecskeméti postán tartott sajtótájékoztatón elmondta: a kormány olyan gazdasági növekedésért dolgozik, amelynek lehetőség szerint mindenki a haszonélvezője lehet. Hangsúlyozta, hogy a magyar gazdaságban az elmúlt tíz évben mintegy egymillió fővel nőtt a foglalkoztattak száma, a megváltozott munkaképességűeket foglalkoztató területeken mintegy 150 százalékos növekedés tapasztalható a foglalkoztatottságban.

Fülöp Attila emlékeztetett, a 2020-ban elindított Érték Vagy! programmal a megváltozott munkaképességűek és a fogyatékossággal élők értékeire hívják fel a figyelmet, valamint elismerést is létrehoztak a foglalkoztatásukért végzett kiemelkedő tevékenység díjazására.

Az EMMI Szociális Ügyekért Felelős Államtitkársága elkötelezett annak érdekében, hogy ezt a több szempontból is hasznos folyamatot fenntartsa, mert a megváltozott munkaképességű emberek foglalkoztatásának bővítése egyrészt gazdasági potenciált jelent, másrészt leszámolás a korábbi segélyezés politikával, illetve nagymértékben támogatja a közösségteremtő felelősségvállalást is.

A folyamat részeként újabb állomáshoz értek, ennek keretében megalapították az Érték Vagy! díjat, ami a megváltozott munkaképességű munkavállalók foglalkoztatására hívja fel a figyelmet.

Az ÉRTÉK VAGY! díj olyan munkáltatónak, foglalkozási rehabilitációs szolgáltatónak, valamint magánszemélynek adható, aki a megváltozott munkaképességű vagy fogyatékossággal élő személyek foglalkoztatása érdekében tett tevékenységével kimagasló eredményt ért el, vagy ezen a területen olyan teljesítményt nyújtott, amely a társadalom számára példaértékkel szolgál.

 

Az ÉRTÉK VAGY! díj az alábbi kategóriákban adományozható:

Szervezeteknek:

  • az Év Befogadó Munkáltatója - nyílt munkaerőpiaci munkáltatónak (1 db)
  • az Év Rehabilitációs Munkáltatója - akkreditált munkáltatónak (1 db)
  • az Év Fejlesztő Foglalkoztatója - fejlesztő foglalkoztatónak (1 db)
  • az Év Foglalkozási Rehabilitációs Szolgáltatója - akkreditált foglalkozási rehabilitációs szolgáltatóknak 1 db)

Természetes személyeknek: Mindennap Hős díj:

  • a megváltozott munkaképességű vagy fogyatékossággal élő személynek (3 fő kaphatja)
  • a megváltozott munkaképességű vagy fogyatékossággal élők foglalkoztatását példaértékűen segítő természetes személynek (1 fő kaphatja)

Az ÉRTÉK VAGY! díj természetes személyeknek járó kategóriájában a díjhoz pénzjutalom jár, amelynek mértéke az illetményalap nyolcszorosának megfelelő összeg.

 

A díj adományozására bárki tehet javaslatot, ezért a Minisztérium kéri, hogy a jelölő gondolja át, hogy mely szervezet, vagy személy végzett az elmúlt időszakban olyan kiemelkedő, példaértékű munkát, amely alapján érdemes a díjra.

Az ÉRTÉK VAGY! díj adományozására vonatkozó javaslatot az alábbi formanyomtatványon 2022. január 5-éig a következő címre szíveskedjék megküldeni: elismeres.szocat@emmi.gov.hu 
 

Formanyomtatványok:

  • Kezdeményezés szakmai elismerés adományozására az emberi erőforrások miniszteréhez szervezet, munkacsoport, vagy közösség jelölése esetén
  • Kezdeményezés szakmai elismerés adományozására az emberi erőforrások miniszteréhez

 

Az ÉRTÉK VAGY! díj első alkalommal történő átadására az alábbi rendezvényen fog sor kerülni:

Esemény: ÉRTÉK VAGY! Konferencia
Időpontja: 2022. január 27.
Helyszín: Bálna Budapest (1093 Budapest, Fővám tér 11-12.)

 

Forrás:

https://www.ertekvagykonferencia.hu/ 
https://www.baon.hu/kozelet/helyi-kozelet/fontos-temarol-beszelt-fulop-attila-allamtitkar-kecskemeti-latogatasan-4533320/ 
 

Fülöp Attila államtitkár úr tájékoztatót tart
Vissza