Újabb fejlesztések az Érték Vagy! Portálon

Újabb fejlesztések az Érték Vagy! Portálon


Összefoglaló

A megváltozott munkaképességű és fogyatékossággal élő személyek, valamint az őket foglalkoztatni kívánó gazdasági szereplők közötti kapcsolatteremtést elősegítő Érték Vagy! Portál informatikai rendszerében a hozzáférhetőség, a felhasználói élmény, illetve a működési hatékonyság növelése érdekében újabb fejlesztést hajtott végre az üzemeltető szervezet, a Slachta Margit Nemzeti Szociálpolitikai Intézet.

2022. July 28.

 

 

A fejlesztés főként a munkaadói profil struktúráját érintette, melynek keretében megjelent a munkaadók aloldala, tehát már nem csak a nyitott állásajánlatok között, hanem a Portálon érvényes regisztrációval rendelkező munkaadók között is böngészhetnek az elhelyezkedni szándékozó megváltozott munkaképességű és fogyatékossággal élő személyek. 

A fejlesztés során kiemelt cél volt, hogy ne csak a regisztrált felhasználók számára váljon elérhetővé ez a funkció, hanem a regisztrációval nem rendelkező érdeklődő személyek számára is, ezáltal növelve az egészségkárosodással élő emberek munkaerőpiaci információkhoz való hozzáférésének a lehetőségét, valamint elősegítve a Portál esélyegyenlőségi céljainak érvényre juttatását. 

A fejlesztéssel tehát egyes konkrét munkaadókra lehet keresni, amellyel egy helyen válik megtekinthetővé minden releváns információ, a korábbi foglalkoztatási tapasztalatoktól kezdve az éppen aktuális, nyitott állásajánlatokig. De emellett a rendszerbe beépítésre került egy statisztikai számláló is, amely a munkaadó Portálon közzétett állásajánlatainak számát, az azokban keresett létszámot, és az esetleges elhelyezkedési eredményeket mutatja. Ezen statisztikák ismerete segítheti a megváltozott munkaképességű személyek Portálon keresztül történő álláskeresését és eligazodását a munkaadók széles spektruma között, illetve már egy állásajánlatra való jelentkezést megelőzően fontos információt adhat az adott munkaadót illetően. 
További fontos fejlesztés, hogy a munkaadók oldalán minden telephelynél megjeleníthetik a munkaadók, hogy az adott telephely milyen szintű speciális fogyatékossági csoportot érintő akadálymentesítéssel rendelkezik, amellyel olyan alapvető információkhoz juthatnak hozzá a fogyatékossággal élő állást kereső személyek, amelyek az adott munkaadónál történő potenciális elhelyezkedésüket érdemben befolyásolják, mint például, hogy kerekesszékkel megközelíthető-e az iroda. 

Ezen túlmenően a munkaadói aloldal a munkaadók számára olyan munkaadói márkaépítési lehetőségeket rejt magában, amely a munkaadók esélyegyenlőségi elkötelezettségével kapcsolatos reputáció növekedését támogatja, ezzel nagymértékben segítve a portálon történő toborzási törekvések eredményességét.
Fontos változás, hogy a visszajelzések alapján, a felhasználói igények kielégítése érdekében elvégeztünk egy adattisztítást a régi állásajánlatok között, illetve bevezetésre került az állásajánlatok érvényességi ideje annak érdekében, hogy lehetőség szerint minél naprakészebb állásajánlatok között tudjanak böngészni az érdeklődők. 

Összességében elmondható, hogy a megvalósult informatikai fejlesztésekkel az Érték Vagy! Portál egy újabb lépést tett annak érdekében, hogy mind a munkaadók, mind az MMK személyek felhasználói élményét javítva aktívan elősegítse a munkaadók informatív megjelenését, az aktuális állásinformációkhoz való hozzáférést, a potenciális munkakapcsolatok létrejöttét és ezáltal a megváltozott munkaképességű emberek minél sikeresebb foglalkozási rehabilitációját.

A változásokat is tartalmazó, frissített felhasználói kézikönyveket ezen a linken tekinthetik meg az érdeklődők.

Egy monitoron programozási kódok jelennek meg.
Vissza