Új helyszíneken a fogyatékosságügyi tanácsadók

Új helyszíneken a fogyatékosságügyi tanácsadók


Összefoglaló

A fogyatékos emberek számára a közszolgáltatásokhoz való egyenlő esélyű hozzáférés elősegítése érdekében fogyatékosságügyi tanácsadói hálózat alakult a MONTÁZS projekt keretében. A projekt segítségével országszerte 22 Információs és Koordinációs Pont (IKOP) került kialakításra.

2022. January 14. https://nszi.hu/hirek/hirek/uj-helyszineken-a-fogyatekossagugyi-tanacsadok

Az egységes tudásbázissal rendelkező IKOP-ok a helyi igényekre alapozottan biztosítottak segítő szolgáltatásokat fogyatékos személyek és családtagjaik, valamint az intézményi ellátásban részesülő fogyatékos személyek számára a modellszolgáltatás keretében. 

A modellszolgáltatás lezárultát követően a fogyatékosságügyi tanácsadói tevékenység új szolgáltatásként került nevesítésre a szociális és gyermekvédelmi törvényben. Az új szabályok értelmében 2022. január 1-től országos hálózat keretében, az emberi erőforrások minisztere által kijelölt család- és gyermekjóléti központokban biztosítják tovább szolgáltatásaikat a fogyatékosságügyi tanácsadók.

A szolgáltatás az alábbi városokban érhető el: Budapest III. és VII. kerület, Pécs, Kalocsa, Békéscsaba, Miskolc, Szeged, Székesfehérvár, Győr, Debrecen, Eger, Szolnok, Tatabánya, Salgótarján, Szentendre, Kaposvár, Nyíregyháza, Szekszárd, Szombathely, Zalaegerszeg és Balatonalmádi.

A tanácsadási helyszínként szolgáló család- és gyermekjóléti központok listája és címe az NSZI honlapjáról letölthető.

Egy hölgy egy laptopon dolgozik.
Vissza