Nincs hivatalos MMK-s minősítésem - de lehet, hogy megváltozott munkaképességű vagyok

 

Ha úgy gondolja, hogy egészségkárosodása, korábbi műtéte, vagy munkaképességének csökkenése miatt Ön jogosult lehet MMK-s minősítésre, akkor első lépésként háziorvosát kell felkeresnie!

Ha a háziorvosa szükségesnek látja, akkor tovább küldi Önt a megfelelő szakorvosi vizsgálatra, majd beutalót állít ki az MMK-s minősítés megszerzéséhez szükséges komplex minősítéshez. A komplex minősítés során egy szakértői bizottság vizsgálja meg Önt.

A teljes minősítést orvosszakértőkből, foglalkozási rehabilitációs és szociális szakértőből álló bizottság végzi. A feladatuk az, hogy véleményezzék az Ön egészségi állapotát, mérlegeljék a munkaképességének a fejlesztési lehetőségeit és javaslatot tegyenek arra, milyen pénzbeli ellátást kaphat.
 
A komplex minősítést követően akkor minősül megváltozott munkaképességű személynek, ha egészségi állapota 60%, vagy annál kisebb mértékű.

 

Részletesen a komplex minősítésről az alábbi linkre kattintva olvashat:
https://ertekvagy.hu/hu/-/tudnivalok_komlex_minositesrol

További hasznos információk:
https://szocialisportal.hu/tema/megvaltozott-munkakepessegu-szemelyek/ugyfel-tajekoztatok/komplex-minositessel-osszefuggo-informaciok

Komplex minősítéshez szükséges nyomtatványok, segédletek:
https://szocialisportal.hu/nyomtatvanyok

Amennyiben a megváltozott munkaképességű személyeknek járó pénzbeli ellátások iránt érdeklődik, akkor az alábbi linken letölthető tájékoztatóban hasznos információkat találhat:
https://emmiugyfelszolgalat.gov.hu/szocialis/megvaltozott/megvaltozo-210212

 

További hasznos információkat találhat az NFSZK által működtetett Egységes Fogyatékosságügyi Információs Portál „Munka világa” aloldalán, melynek elérhetősége:

https://www.efiportal.hu/munka-vilaga/

 

Vissza