Suhanj! Edzőterem látás-, mozgás- és értelmileg sérültek számára

Suhanj! Edzőterem látás-, mozgás- és értelmileg sérültek számára


Összefoglaló

Esélyegyenlőség az élet minden területén: a cél fontossága már nem kérdés. Figyelemreméltó kezdeményezés a Suhanj! Alapítvány támogatásával működő fitneszterem, ahol látás-, mozgás- és értelmileg sérültek is akadálymentesen edzhetnek.

2023. January 03.

 

#kerekesszék #akadálymentesítés #elfogadás #civil szervezet #példamutatás

A Suhanj Alapítvány kizárólag egyéni és vállalati adományokból működő non-profit szervezet, amely 2010 óta végzi tevékenységét. Sportolási lehetőséget teremt olyan fogyatékossággal élő emberek számára, akik máshol nem kapnak esélyt erőnléti edzésre.

Az alapítvány 2017-ben megkapta a Civil Díjat a „Legnagyobb hatású civil projekt” kategóriában, 2018-ban pedig a „Legsikeresebb adománygyűjtő” elismerést. A szervezet sokféle mozgásformát biztosít a tagok számára, hazánkban pedig elsőként integratív edzőtermet nyitott, ahol a fogyatékossággal élők az épekkel együtt, akadálymentes környezetben használhatják a különböző erősítő gépeket.

A Suhanj! Fitness Budapesten, a XIII. kerületi Tátra utcában 500 négyzetméteren várja a sportolni vágyókat akadálymentes bejárattal, mosdókkal, zuhanyzókkal, látássérültek számára kialakított vezetősávos térrel és edzőgépekkel. Speciális tudással rendelkező munkatársak segítségével fejlesztő foglalkozásokat is tartanak gyermekek és felnőttek számára.

 

 

A jó ügy mellé állt néhány közismert színész és műsorvezető is, hogy népszerűsítsék a termet, és felhívják a figyelmet az adományozásra. Többek között Kovács Patrícia, Rónai Egon és Gelencsér Tímea is részt vettek egy-egy edzésen. „Az edzők türelmesek, kedvesek, a hangulat családias, és ha valaki elakad, a lenézés helyett mindenki segítő kezet nyújt.”- olvashatóak a Blikk oldalán Gelencsér Tímea szavai. Ezzel a mondattal utalt arra a nagyon is aktuális témára, hogy mennyire fontos az elfogadás, a tolerancia a mai világban. 

Hiánypótló a kezdeményezés és biztató a fogadtatás. Talán mások is követik majd ezt a példaértékű hozzáállást, és akár vidéken is megjelenhetnek akadálymentes edzőtermek. Mert a mozgás öröme mindenki számára egyaránt hozzáférhető kell, hogy legyen!


Forrás:

 

 

Edzőterem
Vissza