Parafix Hungária Ipari és Kereskedelmi Kft.

Parafix Hungária Ipari és Kereskedelmi Kft.

A Parafix Kft. 2011 óta működik egy angol cég társvállalataként. Öntapadó ragasztószalagokat, filmeket, habokat és fóliákat dolgoznak fel, és értékesítenek. Mivel ragasztástechnológiával foglalkoznak, így a tevékenységek és munkakörök speciális mérnöki tudást igényelnek.

A cég négy megváltozott munkaképességű munkavállaló dolgozik integráltan az ép társakkalegyütt.

A cég a megváltozott munkaképességű munkavállalóit alkalmazottként foglalkoztatja, ám a megváltozott munkaképességű embereken kívül a regisztrált tartós álláskeresőknek is igyekszik munkalehetőséget nyújtani egy szociális szövetkezet révén. A Segítő Partnerek szociális szövetkezet azért jött létre, hogy a regisztrált tartós álláskeresőnek lehetőséget adjon munkavégzésre. A munkaerő-közvetítésben az NRSZH (Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal) és a Soteria Alapítvány nyújtott segítséget, ám a cég önállóan fogott hozzá a felvett megváltozott munkaképességű munkavállalók beilleszkedésének elősegítéséhez.

A cég igyekszik megtalálni azt az egyensúlyt, amelyben egy megváltozott munkaképességű dolgozó állapota és az abból adódó nehézségek maximálisan figyelembe vehetők (pl. gyakoribb orvosi vizsgálat, esetleg hosszabb szabadságolás igénye, stb.). De a rugalmas kezelés érvényes a többi munkavállaló esetében is. Ez a szemlélet arra a kiindulópontra épít, hogy „minden ugyanaz, de mégis más”, vagyis, hogy mindenki küzd valamilyen problémával, nehézséggel, még ha ezek különbözőek is, és az egészségkárosodás bárkinél bekövetkezhet.

A kezdeti nehézségek után a felvett megváltozott munkaképességű emberek állandó munkatársakká váltak, a fluktuáció alacsony, ami arra enged következtetni, hogy az eddigi gyakorlat bevált.

 

Vissza