Nolato Magyarország Ipari és Kereskedelmi Kft.

Nolato Magyarország Ipari és Kereskedelmi Kft.

A Nolato Cégcsoport világszerte 23 telephellyel, több mint 9.000 fő munkavállalóval és világszínvonalú gépparkkal rendelkezik. A mosonmagyaróvári székhelyű Nolato Magyarország Kft. egészségügyi, gyógyászati, orvostechnikai műanyag ipari eszközök és alkatrészek gyártásával foglalkozik.

A megváltozott munkaképességű személyek foglalkoztatása területén megvalósított eredményei elismeréseként 2018-ban negyedik alkalommal nyerte el a Fogyatékosság-barát Munkahely elismerést.

A cég által alkalmazott megváltozott munkaképességű dolgozók teljes értékű munkatársnak számítanak a vállalat életében. Az igényeikre szabott és speciális szükségleteiknek mindenben megfelelő munkakörülmények megteremtéséhez szükséges beruházást a vállalat 100 százalékban saját forrásból finanszírozta.

Az új munkavállalók felderítésében és a megfelelő munkakörülmények kialakításában segítségül szolgáltak a vakok és gyengén látók, valamint a hallássérültek különböző szervezetei, akik a toborzásban nyújtanak számukra segítséget, és rendszeres jelleggel végeznek elégedettségi felmérést minden munkavállalói csoportban.

A vállalat munkatársai számára érzékenyítő tanfolyamot szervezett annak érdekében, hogy az új dolgozók fogadására kellőképp felkészülhessenek.

A Nolato az új részleg vezetői posztjára megváltozott munkaképességű dolgozót választott. Az önkormányzattal közösen, a költségeket megosztva jelenleg is épül az ipari parkot átszelő gyalogjárda, mely a céget a vasúti aluljáróval köti össze.

 

A jógyakorlatot bemutató rövidfilm ismertetése

A megváltozott munkaképesség jellege: látássérült, hallássérült

A foglalkoztatás formája: rész- és teljes munkaidő

 

A film

 

 

Forrásanyag

https://fbm.hu/wp-content/uploads/2019/04/fogyatkossg-bart-munkahely-elismers_jgyakorlat-gyjtemny.pdf

https://www.hrportal.hu/c/igy-lehet-peldaertekuen-foglalkoztatni-fogyatekkal-elo-dolgozokat-20111128.html

https://www.nolato.hu/hu-HU/a-nolato-csoport-magyarorszagon

Vissza