Nemzetközi konferencia az Európai Önérvényesítő Platform szervezésében

Nemzetközi konferencia az Európai Önérvényesítő Platform szervezésében


Összefoglaló

Munkára van szükségünk, nem pedig sajnálatra! Ez volt az egyik fontos üzenete a „Hear Our Voices!”, vagyis a „Halljátok meg a hangunk!” című eseménysorozatnak, ahol európai önérvényesítők osztották meg tapasztalataikat.

2022. January 12. https://efoesz.hu/efoesz/munkara-van-szuksegunk-nem-pedig-sajnalatra-ezek-voltak-a-halljatok-meg-a-hangunk-konferencia-legfontosabb-tanulsagai/

A Halljátok meg a hangunk! eseményt kétévente szervezi meg 2009 óta az Európai Önérvényesítő Platform (EPSA). A rendezvényen értelmi sérült önérvényesítők szólalnak fel és osztják meg egymással tapasztalataikat. A konferencián elhangzottakból az EPSA javaslatcsomagot állít össze és azokat eljuttatja az európai döntéshozók felé. A 2021 év végén megtartott eseményt online formában bonyolították le negyven résztvevővel. 

A konferencián részt vett Bercse László, az ÉFOÉSZ társelnöke is, aki felhívta a figyelmet a hozzáférhető információk, a támogatott döntéshozatal és a személyi asszisztencia fontosságára és az egyik leggyakrabban elhangzó javaslatról, az inkluzív munkahelyekről is szót ejtett. Beszédében elmondta, hogy „Az értelmi fogyatékos emberek és családjaik nagy arányban vannak kitéve a szegénység veszélyének. Ezért is nagyon fontosak a befogadó munkahelyek. Munkára van szükségünk, nem pedig sajnálatra!”

Az EPSA által összeállított javaslatcsomag az Európai Bizottság által megszervezésre kerülő Európa jövőjéről szóló konferencia keretében került továbbításra az európai döntéshozók felé. 

A Halljátok meg a hangunk! eseményről további információ itt érhető el.

Emberek csoportja próbál minél hangosabb lenni (kiabálás, hangosbeszélő használata, stb.)
Vissza