Megváltozott munkaképességű kollégák dolgozhatnak a debreceni autóbuszgyártónál

Megváltozott munkaképességű kollégák dolgozhatnak a debreceni autóbuszgyártónál


Összefoglaló

2021. július 12-én együttműködési megállapodást írt alá az ITK Holding Zrt. leányvállalata, az Inter Traction Electrics Kft. és a Debrecen-Nagytemplomi Református Egyházközség.

2021. July 19. https://www.debreceninap.hu/helyi/2021/07/12/megvaltozott-munkakepessegu-embereket-is-alkalmaznak-a-debreceni-autobuszgyartasban/

Kossa György és Dr. Fekete Károly a szándéknyilatkozat aláírása közben

A Református Egyházközség és a debreceni autógyártó a megváltozott munkaképességű személyek társadalmi integrációjának elősegítésében állapodtak meg. Ennek érdekében Kossa György, az Inter Traction Electrics Kft. elnök-vezérigazgatója és Dr. Fekete Károly, a Debrecen-Nagytemplomi Református Egyházközség püspök-lelkipásztora szándéknyilatkozatot írtak alá.

Az együttműködés keretei között a megváltozott munkaképességű személyek érdemi munkát végezhetnek a debreceni autóbuszgyártónál, és ezért tisztességes javadalmazást kapnak. A rendezvényen bemutatták, hogy a leendő munkatársak miként tudnak bekapcsolódni az autóbuszgyártás folyamatába: a korábban már betanított, megváltozott munkaképességű személyek szigetelőanyagot vágtak méretre az új autóbuszokhoz, amelyeket nemsokára Debrecenben helyeznek majd forgalomba. A jövőbeni kollégákat új munkafolyamatokba is szeretnék bevonni, ilyen például a linóleum méretre vágása és a kábelkorbács gyártása.

A megváltozott munkaképességű munkavállalókat egy alapítványon, a Nyitott Ajtó Szociális Központon keresztül foglalkoztatja az Inter Tractrion Electrics Kft. szeptember elejétől. A munka egyelőre 4-5 fővel indul, a dolgozói létszám az autóbuszgyártás felfuttatásával tovább fog bővülni. A munkaállomások a Nagytemplom közelében egy, az alapítvány tulajdonában lévő épületben kerülnek kialakításra olyan feltételekkel, amelyek megteremtik a biztonságos munkavégzés feltételeit, illetve kényelmesen és egyszerűen megközelíthetőek.

Az együttműködés magas erkölcsi, szakmai és gazdasági tartalommal bír azáltal, hogy egy sikeres, autóbuszokat gyártó vállalkozás és egy nagytemplomi gyülekezet megtalálta azt a közös pontot, ahol együtt segíthetnek a megváltozott munkaképességű személyeken.

 

Források:

Inter Traction Electrics karosszéria üzeme
Vissza