MagNet Magyar Közösségi Bank Zrt.

MagNet Magyar Közösségi Bank Zrt.

A MagNet Bank 2013-ban nyerte el a Fogyatékosságbarát Munkahely elismerést és vállalta, hogy 2015-ig a teljes fiókhálózatot akadálymentesíti minden fogyatékossággal élő számára.

A MagNet Bank társadalmi felelősségvállalásának részét képezi az olyan segítő szervezetek felkarolása, melyek célcsoportjába a fogyatékossággal élő, mozgássérült, megváltozott munkaképességű (pl. látássérült, kerekes székes), hátrányos helyzetű vagy hajléktalan emberek tartoznak.

A bank az évek során egy olyan képzési formát vezetett be a munkatársak részére, amelynek célja a fogyatékossággal élő emberek iránti érzékenyítés. Annak érdekében, hogy fogyatékossággal élő munkatársakat alkalmazhassanak, a SalvaVita Alapítvány segítségével elvégezték a munkakörök átvilágítását, hogy feltérképezzék a fogyatékkal élő munkavállalók által betölthető munkaköröket. Az alapítvány munkatársai segítséget nyújtottak a munkakör kiválasztásához, a poszt betöltésére alkalmas jelölt megtalálásához, integrálásához, és kulcsszerepet töltöttek be a munkavállalók érzékenyítésében is.

Jelenleg két megváltozott munkaképességű kolléga áll a bank alkalmazásában évek óta.

 

A jógyakorlatot bemutató forrásanyag ismertetése

A megváltozott munkaképesség jellege: látássérült, mozgássérült

 

Forrásanyag

http://www.mprsz.hu/wp-content/uploads/2014/12/MagNet.pdf

Vissza