JAMBA – újra indul a szoftvertesztelő szakember workshop

JAMBA – újra indul a szoftvertesztelő szakember workshop


Összefoglaló

Újra indul a JAMBA Hungary Prezivel közösen fejlesztett, megváltozott munkaképességű szoftvertesztelők képzése. A JAMBA célja, hogy fenntartható és rendszerszintű változást érjenek el, ennek keretében szeretnének együttműködni az állami és privát szektor szereplőivel. Az IT szektorban - ahol folyamatosan szükség van utánpótlásra, új szakemberekre - nyitott partnereket és nagy támogatási szándékot találtak.

2022. August 31.

#fogyatékosság #nyílt munkaerőpiac #esélyegyenlőség #szemléletformálás #képzés

A Jamba egy nemzetközi társadalmi vállalkozás, mely egyszerre biztosít képzéseket és karrierfejlesztési lehetőséget fogyatékossággal élő emberek számára, valamint inklúziót elősegítő szolgáltatásokat, tanácsadást és képzésfejlesztési lehetőséget kínál az erre nyitott munkáltatók részére. Ezekhez kapcsolódóan társadalmi szemléletet formál kommunikációs kampányokon keresztül, hogy új tartalommal töltse meg a fogyatékossággal élő emberekről alkotott képet.

A JAMBA a szoftverfejlesztő képzésre azon fiatal megváltozott munkaképességűek jelentkezését várja, akik szeretnének fejlődni, egy új területtel megismerkedni, szoftvertesztelő szaktudást szerezni, ez által egy jól fizető, versenyképes munkahelyen elhelyezkedni. 

Ezen a linken olyan fontos információk találhatók meg, minthogy

  • Mivel is foglalkozik egy szoftvertesztelő?
  • Miket elemeket tartalmaz maga a workshop?
  • Kiket is keresnek?
  • Mit is kínálnak?
  • Hogyan lehet jelentkezni?

Fontos kiegészítő információk:

  • A képzésre a JAMBA webes felületén 2022.09.05-ig lehet regisztrálni.
  • Látássérült résztvevők jelentkezését is várják, akik egy következő (fejlesztés alatt álló), speciálisan nekik kialakított programba tudnak majd bekapcsolódni 2023 első felében.

JAMBA Hungary alapítvány vezetője Pásztor Sára, aki Szabó Zsófiával 2019 novemberében hozta létre a JAMBA Hungary-t. Céljuk, hogy a fogyatékossággal élő emberek képességei, elvárásai és a nyílt munkaerő-piaci feltételek közötti szakadékot összébb szorítsák. 

Eleinte négyen kezdték, elhivatottan, lelkesen, önkéntes alapon. Napjainkra lett állandó csapatuk, amely kiegészült 18 önkéntessel, akik különböző szakterületeken nyújtanak nélkülözhetetlen segítséget.

A JAMBA a megváltozott munkaképességű fiatalokat akkor szeretné „elkapni”, amikor kijönnek az iskolai szintű oktatási rendszerből, versenyképes tudással és képességfejlesztéssel támogatva a nyílt munkaerő-piaci elhelyezkedésüket. Véleményük szerint az iskolai évek és a munka világa közötti transzfer és a munkanélküliség mindenkinek nehéz. A fogyatékossággal élő emberek számára még kevesebb olyan szolgáltatás és támogatás érhető el Magyarországon, ami átsegíti őket ezen az időszakon. A szervezet diszkrimináció- és akadálymentes, magas minőségű továbbképzésekkel és munkahelyekkel támogatja a fogyatékossággal élő fiatalokat.

 

A Jamba fő tevékenységei:

  • Karrierfejlesztő tréningek, - a versenyképesség növelésére,
  • Munkáltatók támogatása, - egyéni igények mentén,
  • Láthatósági kampányok, - társadalmi szemléletformálás.

Pásztor Sára olyan jövőt szeretne teremteni a JAMBA elhivatott csapatával, ahol a munkaerő-piaci esélyegyenlőtlenség már csak a múlté. 

Most már nem valami ellen, hanem valamiért szeretnék tevékenykedni” – Pásztor Sára egyedüli magyarként került fel a 2022-es „Top 100 Women in Social Enterprise” listára, amely olyan női vezetőket ismer el, akik a társadalmi vállalkozások és innovációk terén kiemelkedő sikereket érnek el.
 


Forrás:

https://jambacareers.hu/treningek
https://jambacareers.hu/ujra-indul-a-szoftvertesztelo-szakember-workshop/
https://noivalto.hu/az-en-tortenetem/pasztor-sara-jamba/?fbclid=IwAR0ingdSwIlQkaM48QDv629lLMdJkeMS21Z0GjDMNgnYzWHK7Xdme3J5J1Y
 

 

Fiatal nők dolgoznak a monitor előtt.
Vissza